Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ποια είναι η θρεπτική αξία και οι θερμίδες του κάθε φρούτου
17-frouta 
 
Τα οφέλη για την υγεία, που προκύπτουν από την κατανάλωση φρούτων, είναι λίγο πολύ σε όλους μας γνωστά. Αλλωστε ποιος δε γνωρίζει το ρητό «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα».
 
Οι διατροφολόγοι μάλιστα, συνιστούν να καταναλώνουμε καθημερινά 2-4 φρούτα, ενώ εμείς θα σας προτείναμε να επιλέγετε τα βιολογικά φρούτα, τα οποία είναι απαλλαγμένα από χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
 
Το καλύτερο θα είναι να τα καταναλώνετε με τη φλούδα, αφού σε αυτή βρίσκονται τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, ενώ προσοχή πρέπει να δοθεί στο πολύ καλό πλύσιμο, ακόμα και εάν τα ξεφλουδίσετε.
 
Σύμφωνα με τα nea.gr, ας δούμε την θρεπτική αξία και τις θερμίδες περιέχουν τα πιο γνωστά φρούτα.
 
Πορτοκάλι.
70 θερμίδες ανά μέτριο φρούτο
 
Περιέχει άφθονες βιταμίνες Α, Β1 και C. Είναι πολύ καλή πηγή αμινοξέων, βήτα-καροτένιου, φυλλικού οξέος, πηκτίνης, καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, ιωδίου, φωσφόρου, μαγγανίου, χλωρίου και ψευδαργύρου, ενώ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Αποτελείται σε ποσοστό 86% από νερό.
 
Μήλο.
52 θερμίδες ανά 100 γρ.
 
Περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, βιταμίνες C και Α, φυλλικό οξύ, βιοτίνη, μηλικό οξύ,αντιοξειδωτικές ουσίες και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο και φώσφορο. Αποτελείται σε ποσοστό 84,4% από νερό.
 
Μανταρίνι.
53 θερμίδες ανά 100 γρ.
 
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Α και C, υδατάνθρακες, σίδηρο, καροτίνη και φώσφορο. Περιέχει επίσης πρωτεϊνες, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ. Αποτελείται σε ποσοστό 87% από νερό.
 
Φράουλες.
26 θερμίδες ανά 100 γρ.
 
Περιέχουν άφθονες φαινόλες (κυρίως ανθοκυανίνες), βιταμίνες Α και C, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών C και Κ, μαγγανίου, καλίου, μαγνησίου και φυτικών ινών. Αποτελούνται σε ποσοστό 90% από νερό.
 
Κεράσια.
47 θερμίδες ανά 100 γρ.
 
Περιέχουν πρωτεϊνες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, βιταμίνες C και Α, νιασίνη (βιταμίνη Β3), φυλλικό οξύ και βήτα-καροτένιο. Αποτελούνται σε ποσοστό 82% από νερό.
 
Βερίκοκα.
48 θερμίδες ανά 100 γρ.
 
Περιέχουν άφθονο κάλιο, βιταμίνες Α, D, Ε και C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β2, Β3, Β6, Β12), πρωτεϊνες, ασβέστιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, φώσφορο και σίδηρο. Αποτελούνται σε ποσοστό 85,3% από νερό.
 
Μούσμουλα.
42 θερμίδες ανά 100 γρ.
 
Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, και C, φυλλικό οξύ, πυριδοξίνη και νιασίνη, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, σελήνιο και φώσφορο. Περιέχουν επίσης κάλιο, φλαβονοειδή και φυτικές ίνες. Αποτελούνται σε ποσοστό 80,6% από νερό.
 
Μπανάνες.
85 θερμίδες ανά 1 μικρή μπανάνα
 
Περιέχουν άφθονο κάλιο, μαγνήσιο, υδατάνθρακες και βιταμίνη Α, και αρκετές φυτικές ίνες, βιταμίνες C, D, Β12 και Β6, ασβέστιο και σίδηρο. Αποτελούνται σε ποσοστό 75,7% από νερό.
 
Πεπόνι.
34 θερμίδες ανά 100 γρ.
 
Περιέχει άφθονο κάλιο και βιταμίνη Α, καθώς και βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, καροτενοειδή, ασβέστιο, μαγνήσιο και μικρές ποσότητες σιδήρου, φωσφόρου και βιταμίνης Β6. Αποτελείται σε ποσοστό 90,6% από νερό.
 
Καρπούζι.
30 θερμίδες ανά 100 γρ.
 
Περιέχει άφθονο κάλιο και βιταμίνη Α, καθώς ασβέστιο, βιταμίνες C, Β6, Β3, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, σελήνιο, χολίνη, λυκοπένιο και βεταΐνη.Αποτελείται σε ποσοστό 92,6% από νερό.
 
Ροδάκινα.
37 θερμίδες ανά 100 γρ.
 
Περιέχουν άφθονες φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνη C, Α, Ε και Κ, κάλιο, χολίνη, μανγήσιο, φώσφορο και φθόριο. Αποτελούνται σε ποσοστό 89% από νερό.
 
Σύκα.
41 θερμίδες ανά 100 γρ.
 
Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και βιταμίνες A,B και C. Τα φρέσκα σύκα αποτελούνται σε ποσοστό 77,5% από νερό.
 
Σταφύλια.
63 θερμίδες ανά 100 γρ.
 
Είναι πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες Α, Β και C. Η φλούδα τους περιέχει ρεσβερατρόλη. Περιέχουν επίσης φλαβονοειδή, όπως η κερσετίνη, ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Αποτελούνται σε ποσοστό 81,6% από νερό
 
Βατόμουρα.
43 θερμίδες ανά 100 γρ.
 
Περιέχουν κάλιο, φυτικές ίνες, βιταμίνες Α και C, φυλλικό οξύ, φυτοχημικές ουσίες όπως οι ανθοκυανίνες, οι τανίνες και η λουτεϊνη, μαγγάνιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Αποτελούνται σε ποσοστό 84,5% από νερό.
 
Κράνα.
152 θερμίδες ανά 100 γρ.
 
Περιέχουν άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες (φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες, φαινολικά παράγωγα), κάλιο, σίδηρο, βιταμίνη C, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και χαλκό και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καροτίνη και τανίνες. Αποτελούνται σε ποσοστό 65% από νερό.
 
Ρόδι.
63 θερμίδες ανά 100 γρ.
 
Περιέχει άφθονη βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ, κάλιο, φαινολικές ουσίες (π.χ. πουνικαλαγίνες), ελλαγικό οξύ, καθώς και βιταμίνες Α και C, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, ψευδάργυρο, σελήνιο, χαλκό και φυτικές ίνες. Αποτελείται σε ποσοστό 81,2% από νερό.
 
Αχλάδι.
61 θερμίδες ανά 100 γρ.
 
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, C, E, φυλλικό οξύ και νιασίνη, και στα ιχνοστοιχεία χαλκό, φωσφόρο και κάλιο. Περιέχει επίσης ασβέστιο, χλώριο, σίδηρο, μαγνήσιο, νάτριο και θείο. Αποτελείται σε ποσοστό 83,2% από νερό.
 
Δαμάσκηνα.
36 θερμίδες ανά φρέσκο φρούτο
 
Περιέχουν άφθονες φυτικές ίνες, καθώς και ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, σίδηρο, νάτριο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο. Είναι επίσης πλούσια σε ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), νιασίνη (Β3), φυλλικό οξύ, θειαμίνη (Β1), βιταμίνη Α και βιταμίνη Κ. Τα φρέσκα δαμάσκηνα αποτελούνται σε ποσοστό 78,7% από νερό.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.