Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η χορτοφαγία προστατεύει και από το διαβήτη τύπου 2 σύμφωνα με έρευνα
16-xortofagia-
 
Η χορτοφαγική διατροφή, προστατεύει από τον διαβήτη τύπου 2 σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα.
 
Σύμφωνα με το PlosMedicine, οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή διατροφής και επιδημιολογίας Φρανκ Χου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ , ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 200.000 άνδρες και γυναίκες για πάνω από 20 έτη, συσχετίζοντας τις διατροφικές συνήθειές τους με την υγεία τους.
 
Διαπιστώθηκε ότι όσοι ακολουθούσαν πιστά μια φυτοφαγική διατροφή, αποφεύγοντας τα κρέατα και τα ζωικά προϊόντα, είχαν κατά μέσο όρο 20% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με όσους δεν ήταν φυτοφάγοι.
 
Για τους φανατικούς φυτοφάγους η μείωση του κινδύνου έφθανε το 34%, ενώ για όσους έκαναν διατροφικούς συμβιβασμούς (καταναλώνοντας αναψυκτικά με ζάχαρη, όχι πλήρη δημητριακά, πατάτες κ.α.), η μέση μείωση του κινδύνου για διαβήτη ήταν 16%.
 
Ακόμη και όσοι έκαναν μια μικρή μόνο μείωση στην κατανάλωση των ζωικών προϊόντων, από πέντε έως έξι μερίδες την μέρα σε τέσσερις, εμφάνιζαν κάπως μικρότερο κίνδυνο διαβήτη.
 
Εμείς θα σας προτείναμε να επιλέγετε βιολογικά φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι απαλλαγμένα από χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.