Ιριδολογία: Τα μάτια σου, καθρέφτης της υγείας σου. Κάνε ένα check up
09-iridologia 
 
Ιριδολογία: Τα μάτια σου, καθρέφτης της υγείας σου. Κάνε ένα check up
 
Η ιριδολογία είναι μια προληπτική διαγνωστική μέθοδος, που επιτρέπει στον ειδικό γιατρό να διαβάσει στα μάτια κάθε κρυφή νόσο, πολύ πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων της.
 
Πρόκειται για μια μέθοδο, με την οποία μπορεί να μετρηθεί το στρες και παρουσιάζει το πλεονέκτημα ότι με μια ματιά στην ίριδα των ματιών μπορούμε να δούμε πανοραμικά την κατάσταση της υγείας του οργανισμού.
 
 
organic-life
 
Η ανάλυση της ίριδας των ματιών γίνεται με μια απλή εξέταση την ιριδοανάλυση. Πρόκειται για μια απλή, ανώδυνη, εξέταση, χωρίς ακτινοβολία, όπου φωτογραφίζεται η ίριδα των ματιών. Τα διάφορα σημάδια, το χρώμα, η φωτεινότητα, η σκίαση ή οι κοιλότητες κάποιων περιοχών, είναι αυτά που αποκαλύπτουν τον ερεθισμό, το τραύμα ή τη δυσλειτουργία των ιστών και των οργάνων.
 
Πώς εφαρμόζεται η ιριδολογία;
Στην ιριδολογία η διάγνωση γίνεται με την εξέταση της ίριδας των ματιών. Σύμφωνα με τους ιριδολόγους, η φυσική κατάσταση κάθε οργάνου του σώματος αντικατοπτρίζεται σ’ ένα ειδικό σημείο της ίριδας, (του έγχρωμου μέρους των ματιών).
 
Έτσι μια ασθένεια που μόλις αρχίζει ή μπορεί να εκδηλωθεί μελλοντικά καταγράφεται στο μάτι. Μ’ αυτό τον τρόπο μπορεί μία ασθένεια να διαγνωσθεί πριν ακόμη ξεκινήσει να καταγραφεί δηλαδή η προδιάθεση του κάθε οργανισμού, καθώς και οι παράγοντες που ευνοούν ή καθυστερούν την ανάρρωση.
 
Συμβουλευτική για να έχετε μια αρμονική ψυχολογική και κοινωνική ζωή
Η διαδικασία της θεραπείας περιλαμβάνει κυρίως διάλογο και σκέψη. Ο ενδιαφερόμενος μιλάει για τον εαυτό του και το πρόβλημα που τον απασχολεί, ενώ ο συμβουλευτικός ψυχολόγος τον ενθαρρύνει να σκεφτεί πάνω σε θέματα που σχετίζονται με το πρόβλημα και να επεξεργαστεί νέες λύσεις στο πρόβλημα αυτό.
 
 
 
 
Γενικά η συμβουλευτική είναι μια ‘‘διαδικασία αλληλεπίδρασης μεταξύ του συμβούλου και των ατόμων που απευθύνονται σ’ αυτόν και ο γενικός στόχος της είναι να δώσει στα άτομα ευκαιρίες να επεξεργαστούν θέματα που τα απασχολούν με σκοπό να ζήσουν μια πιο ικανοποιητική και πολύπλευρη ζωή, προσωπικά, αλλά και σαν μέλη μίας ευρύτερης κοινωνίας.
 
Για την εφαρμογή της συμβουλευτικής μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες, μέθοδοι, θεωρητικές και πρακτικές προσεγγίσεις οποιασδήποτε κατεύθυνσης.
 
Για ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η ιριδολογία
Η συμβουλευτική - ψυχοθεραπευτική παρέμβαση από ειδικά εκπαιδευμένο ψυχολόγο, ενδείκνυται σε περιπτώσεις όπου επικρατεί:
• Επίμονη αίσθηση του ανικανοποίητου
 
• Συναισθήματα μοναξιάς, θλίψης, αποτυχίας, άγχους και έντασης
 
• Χαμηλή αυτοπεποίθηση
 
• Ανεξήγητη κόπωση ή αϋπνίες
 
• Δυσκολίες επικοινωνίας στις συζυγικές, οικογενειακές, εργασιακές & διαπροσωπικές σχέσεις
 
• Έντονες διακυμάνσεις σωματικού βάρους που μπορεί να συνδέονται με διαταραχές διατροφής (ψυχογενής ανορεξία, βουλιμία, παχυσαρκία)
 
balloon-tsantes
 
• Δυσκολίες στον έλεγχο του θυμού (βίας και επιθετικότητας)
 
• Σεξουαλικά προβλήματα ή ανησυχίες
 
• Προβλήματα που συνδέονται με τη συμπεριφορά του παιδιού, την επίδοση του στο σχολείο
 
• Ένταση & άγχος στην οικογένεια εξαιτίας της δυσκολίας των μελών της να αντιμετωπίσουν την ύπαρξη χρόνιων ασθενειών (AIDS/HIV, καρδιοπάθειες, στειρότητα, διαβήτης, καρκίνος, κατά πλάκας σκλήρυνση, κ.α.)
 
• Προβλήματα προσαρμογής στο σχολείο, στο χώρο δουλειάς και γενικότερα σε κάθε είδους αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή μας.
 
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα: Η συμβουλευτική έχει αξιοσημείωτα θετική επίδραση στην αντιμετώπιση προσωπικών και οικογενειακών προβλημάτων και αποτελεί ένα είδος εξομολόγησης-κάθαρσης για τον ασθενή.
 
Το μεγαλύτερο μειονέκτημα: Με δεδομένο ότι απευθυνόμαστε σε ειδικό επιστήμονα με έγκυρα και πιστοποιημένα υψηλά επαγγελματικά προσόντα και μεγάλη εμπειρία, η καλή συνεργασία μαζί του και το αποτέλεσμα που θα έχει εξαρτάται από τα αισθήματα άνεσης, ασφάλειας και εμπιστοσύνης που καλλιεργεί ο ίδιος.
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.