Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ασκήσεις στη θάλασσα για να αποκτήσετε ένα τέλειο σώμα
gimnastiki thalassa
  
Ασκήσεις στο νερό και παιχνίδια στην αμμουδιά...
  
Τώρα στις διακοπές επιδοθείτε άφοβα στο κολύμπι (ύπτιο, ελεύθερο ή πρόσθιο), καθώς με αυτό γυμνάζεται ολόκληρο το σώμα. Αν θέλετε όμως να διατηρηθείτε σε ακόμα καλύτερη φόρμα, οι ειδικοί συστήνου ασκήσεις στη θάλασσα 
  
Ασκήσεις στα...βαθιά
Αν δεν φοβάστε τα βαθιά, μπορείτε να ασκηθείτε εκεί με τη βοήθεια ενός φουσκωτού στρώματος:
Στηριχθείτε με τα χέρια στο στρώμα και κάντε ασκήσεις για τα πόδια σας (προσαγωγούς-απαγωγούς), πιέζοντας προς τα μέσα ή έξω το νερό.
 
organic-life
  
Αν θέλετε να γυμνάσετε τους μηρούς, κλοτσήστε το νερό μπροστά ή αγκαλιάστε το στρώμα κάνοντας ποδήλατο για να βγείτε στα ρηχά.
  
Μην ξεχάσετε τους κοιλιακούς σας. Φέρτε τα πόδια σε ορθή γωνία με το υπόλοιπο σώμα και κάντε μπροστινά και πλαϊνά ψαλίδια, καθώς και ποδήλατο.
  
Όσοι είστε σε καλή φυσική κατάσταση (με ή χωρίς ζώνη επίπλευσης-σωσίβιο) μπορείτε να κάνετε τις ίδιες ασκήσεις ή ακόμη περισσότερες περπατώντας μέσα στο νερό, χρησιμοποιώντας έτσι με μεγαλύτερη ένταση τα χέρια, τα πόδια, τους κοιλιακούς και την πλάτη.
  
Ασκήσεις στα...ρηχά
Βγαίνοντας στα ρηχά (νερό μέχρι το στέρνο), προσπαθήστε να περπατήσετε ή τρέξτε. Με την αντίσταση που θα δεχθείτε και την πίεση που θα δημιουργηθεί θα γυμναστούν τα χέρια, οι μηροί, η πλάτη σας καθώς και οι κοιλιακοί.
  
Πάρτε μια ανάσα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα πλαστικά μπουκαλάκια του νερού για να κάνετε ασκήσεις για τα χέρια σας. Πιέζοντας πάνω ή κάτω το νερό γυμνάζεται αντίστοιχα τους δικέφαλους ή τους τρικέφαλους.
  
Κρατώντας με τα χέρια σας ψηλά τα μπουκαλάκια, ανοίξτε ή κλείστε τα χέρια σας γυμνάζοντας έτσι αντίστοιχα το στέρνο ή την πλάτη σας.
  
Αν θέλετε να χαλαρώσετε, επιπλεύστε ανάσκελα και προσπαθήστε να ηρεμήσετε παίρνοντας ρυθμικές αναπνοές.
Παιχνίδια στην...αμμουδιά
  
Η άμμος προσφέρεται για πολλά παιχνίδια. Μπορείτε, για παράδειγμα, να παίξετε βόλεϊ με ή χωρίς φιλέ ή ρακέτες με δυο ή τέσσερα άτομα, αθλήματα δηλαδή που δυναμώνουν πόδια, χέρια, πλάτη και κοιλιακούς.
  
Επίσης, μπορείτε να βγείτε για τρέξιμο στην παραλία το πρωί ή αργά το απόγευμα, αφού τότε έχει λιγότερο κόσμο και ζέστη. Αν κουραστείτε, σταματήστε και κάντε μερικές ασκήσεις για τα χέρια και τα πόδια. Αν θέλετε, χρησιμοποιήστε μια ξύλινη ράβδο για να γυμνάσετε τους κοιλιακούς, τα χέρια και τους γλουτούς.
  
Αν πάτε σε οργανωμένες παραλίες, μπορείτε να νοικιάσετε wind surf ή σκι θαλάσσης, που εξασκούν σχεδόν ολόκληρο το σώμα.
  
Μην ξεχάσετε, τελειώνοντας τη γυμναστική, να κάνετε κάποιες ασκήσεις στρέτσινγκ (διατατικές) για τους μυς που εξασκήσατε.
  

 

 

 

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.