Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κίνδυνος για τα βρέφη που ταξιδεύουν στο παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου.

 

14-moro

 

Κίνδυνος για τα βρέφη που ταξιδεύουν στο παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου, αφού σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες, κινδυνεύουν από αναπνευστικά προβλήματα.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν με 40 μωρά ηλικίας κάτω των 2 μηνών, ανακάλυψαν ότι η παρατεταμένη τοποθέτηση των νεογέννητων σε καθιστή θέση μπορεί να τους προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, αυξάνοντας τον κίνδυνο ασφυξίας, όταν ταξιδεύουν για περισσότερο από 30 λεπτά στο παιδικό κάθισμα.

Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα γράφουν στη επιθεώρηση Archives of Disease in Childhood - Fetal and Neonatal Edition ότι παρατήρησαν «ανησυχητική αύξηση» στον καρδιακό και αναπνευστικό ρυθμό των νεογέννητων βρεφών που ήταν δεμένα στα καθισματάκια του αυτοκινήτου.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με εξομοιωτή αυτοκινήτου στον οποίο μελετήθηκαν οι αντιδράσεις των νεογέννητων μωρών που ήταν ξαπλωμένα στα καθισματάκια (όπως συμβαίνει όταν μεταφέρονται για πρώτη φορά από το μαιευτήριο στο σπίτι).

Τα μωρά τοποθετήθηκαν σε γωνία 40 μοιρών, η οποία δημιουργείται όταν τρέχει ένα αυτοκίνητο με 45 χιλιόμετρα την ώρα σε έναν ίσιο δρόμο χωρίς λακούβες και σαμαράκια.

Αν και ο προγραμματισμός ήταν να διαρκέσει η διαδρομή 30 λεπτά πριν τερματιστεί, οι ερευνητές αναγκάστηκαν να το διακόψουν  μερικές φορές στο ενδιάμεσο για να επέμβουν και να αλλάξουν τη θέση των βρεφών, διότι οι αντιδράσεις ορισμένων από αυτά προκαλούσαν ανησυχία.

Και αυτό, διότι σε όλα τα μωρά αυξήθηκε ο καρδιακός και ο αναπνευστικός ρυθμός, αλλά σε δύο-τρία παρατηρήθηκε μείωση στα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα.

Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Πήτερ Φλέμινγκ, καθηγητής Νηπιακής Υγείας & Αναπτυξιακής Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, χαρακτήρισε τα ευρήματα ως «εξαιρετικά ανησυχητικά» και ζήτησε να γίνει μεγαλύτερη μελέτη.

«Η μισή ώρα είναι λίγο πολύ ανεκτή, αλλά από κει και πέρα όλα μπορεί να συμβούν» είπε παραστατικά. «Συνεπώς να το σκέφτεστε δύο φορές πριν πάρετε το μωρό για μεγαλύτερο ταξίδι με το αυτοκίνητο».

Ο δρ Φλέμινγκ λέει ότι επειδή οι μύες του λαιμού των βρεφών δεν είναι καλά ανεπτυγμένοι, δεν μπορούν να στηρίξουν το κεφαλάκι τους με συνέπεια αυτό να πέφτει προς τα εμπρός και να εμποδίζει την αναπνοή.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα νέα Υγείας...

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.