Διαφήμιση
Για αυτά τα σκίτσα της Charlie Hebdo εκτελέστηκαν 12 άτομα
Τετάρτη, 07 Ιανουάριος 2015 17:36
 
07-hebdo-19
 
Τρομοκρατικό χτύπημα εκδηλώθηκε στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo με 12 έως τώρα νεκρούς.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι τρομοκράτες ήταν δυο Ισλαμιστές, οι οποίοι φώναζαν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών «Ο Θεός είναι μεγάλος» και πως «ήρθαμε να εκδικηθούμε για τον Προφήτη (Μωάμεθ)».
 
Το περιοδικό λίγο πριν την επίθεση είχε δημοσιεύσει στο Facebook και το Twitter ένα σατιρικό σκίτσο του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγντάντι, ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.
 
07-hebdo-8
 
Παλαιότερα είχε δημοσιεύσει σκίτσα τα οποία χλεύαζαν τον Μωάμεθ, γεγονός που εξόργισε την Ισλαμική κοινότητα, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις ενδείξεις, να πληρώσει με αίμα σήμερα, αυτή του την τακτική.
 
Ο Organic Life αναζήτησε και σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα σκίτσα που χλεύαζαν τον Μωάμεθ και το Ισλάμ και προκάλεσαν αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο, με κερασάκι στην τούρτα την απαράδεκτη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα. 
 
Τα σκίτσα της οργής...
Τον Νοεμβρίο του 2011 το Charlie Hebdo, έγινε στόχος επίθεσης με βόμβες. Είχε ήδη προαναγγελθεί η κυκλοφορία ενός τεύχους που είχε αλλάξει όνομα στο περιοδικό, ονομάζοντάς το Charia Hebdo, δηλαδή «περιοδικό της Σαρίας», του εμπνευσμένου από το Κοράνιο ισλαμικού δίκαιου και ισλαμικού τρόπου ζωής.
 
Στο πρωτοσέλιδο ο Μωάμεθ παρουσιαζόταν ως ο αρχισυντάκτης του περιοδικού που απειλούσε τους αναγνώστες με 100 βουρδουλιές αν δεν πεθάνουν από τα γέλια.
 
07-hebdo-6
 
07-hebdo-5
 
Τον Σεπτέμβριο του 2012 είχε ξεσπάσει σάλος, όταν το γαλλικό περιοδικό είχε δημοσιεύσει σκίτσα που σατίριζαν τον Μωάμεθ, ύστερα από το χάος που προκάλεσαν οι σκηνές της περιβόητης «βλάσφημης» ταινίας Innocence of Muslims.
 
Απτόητο από τις απειλές, τον Σεπτέμβριο του 2012 το περιοδικό παρουσίασε μία σειρά από σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ.
 
Ειδικά, οι γυμνές καρικατούρες του, προκάλεσαν τέτοιες αντιδράσεις στους μουσουλμάνους που οδήγησαν σε αυξημένα μέτρα ασφαλείας στις πρεσβείες και τα προξενεία της Γαλλίας σε όλο τον κόσμο και να κλείσουν μία σειρά από διπλωματικές και πολιτιστικές υπηρεσίες σε 20 μουσουλμανικές χώρες.
 
07-hebdo-1
 
07-hebdo-2
 
07-hebdo-3 
 
Τον Ιανουάριο του 2013 το περιοδικό «ξαναχτύπησε», δημοσιεύοντας ένα 64σέλιδο ειδικό τεύχος με σκίτσα για την ζωή του προφήτη Μωάμεθ.
 
07-hebdo-4
 
 
 
07-hebdo-7
 
Όλα τα παραπάνω, με την απεικόνιση και μόνον του Μωάμεθ, να θεωρείται προσβολή για τους μουσουλμάνους και γνωρίζοντας τον φανατισμό που επικρατεί…
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.