Διαφήμιση
Αυτοκτονία του πιλότου βλέπουν οι ειδικοί. Κλειδωμένος έξω ο δεύτερος χτύπαγε την πόρτα
Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2015 13:45
26-airbus
 
 
Update 25/03/2015 14:09
Ισχυροποιείται το σενάριο αυτοκτονίας. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, ο πιλότος ήταν στη ζωή ως την πρόσκρουση στα βράχια. Ο ίδιος απενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο και άλλαξε των κωδικό πρόσβασης στην πόρτα του πιλοτηρίου, ώστε να εμποδίσει την είσοδο στον δεύτερο πιλότο.
 
..................................................................
 
 
Ένας από τους πιλότους του γερμανικού Airbus που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, με τραγικό απολογισμό το θάνατο 150 ανθρώπων, είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο και χτύπαγε την πόρτα για να μπει.
 
Αυτό γράφει η αμερικανική εφημερίδα New York Times επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν στοιχεία από τον καταγραφέα συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης( μαύρο κουτί).
 
«Ο χειριστής που ήταν έξω από το πιλοτήριο χτυπά ελαφρά την πόρτα χωρίς να του απαντήσει κανείς», είπε ένας ερευνητής του καταγραφέα των συνομιλιών. «Και τότε χτυπά την πόρτα πιο δυνατά αλλά και πάλι δεν λαμβάνει απάντηση. Δεν υπήρξε καμία απάντηση» λέει ο ερευνητής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.
 
Σύμφωνα με την πηγή που μετέχει στην αποκωδικοποίηση του καταγραφέα πτήσης και την οποία επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα η γλώσσα που ακούγεται είναι τα γερμανικά. Επίσης στο τέλος της ηχογράφησης ακούγεται ένας συναγερμός που προφανώς είναι το σήμα που προειδοποιεί για την προσέγγιση του αεροσκάφους στο έδαφος.
 
Aυτοκτονία του πιλότου «βλέπουν» Γάλλοι ειδικοίΤην ίδια ώρα, Γάλλοι ειδικοί μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και εκτίμησαν ότι το αεροπλάνο ενδεχομένως να συνετρίβη έπειτα από απόφαση του ενός εκ των δύο πιλότων να δώσει τέλος στη ζωή του.
 
Από τη στιγμή, λένε, που ο ένας εκ των δύο χειριστών του αεροσκάφους βρισκόταν εκτός cockpit και εφόσον, σύμφωνα με τα στοιχεία του μαύρου κουτιού, ο δεύτερος δεν απαντούσε στις εκκλήσεις του πρώτου για ανοίξει την πόρτα του πιλοτηρίου, είναι πολύ πιθανό το σενάριο της αυτοκτονίας.
 
Αναλυτικότερα, όπως εκτίμησαν οι ειδικοί, δύο είναι τα πιθανά σενάρια: O πιλότος που βρισκόταν εντός cockpit, είτε αποφάσισε να αυτοκτονήσει ρίχνοντας το αεροσκάφος πάνω στο βουνό, άρα μπορούμε να μιλάμε για «εσωτερική αεροπειρατεία», είτε αρρώστησε ξαφνικά.
 
Η δεύτερη εκδοχή πάντως θεωρείται λιγότερο πιθανή. Όπως ανέφεραν μιλώντας στο AFP, «το να πετάξεις κατευθείαν πάνω στο βουνό, σημαίνει ότι είτε πρόκειται για μία μη φυσιολογική αλλά απολύτως συνειδητή απόφαση των πιλότων, είτε δείχνει ότι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στην πτώση για κάποιο λόγο».
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.