Banner
Banner
Χορτοφαγική δίαιτα για καλύτερα αποτελέσματα με υγεία
26-xortofagiki

Μία ισορροπημένη χορτοφαγική διατροφή προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε όποιον θέλει να ξαναβρεί τη γραμμή του παραμένοντας υγιής. Η αύξηση της ποσότητας των φυτικών ινών που βρίσκονται στα λαχανικά βελτιώνει τις λειτουργίες του εντέρου και βοηθά τον οργανισμό να αποτοξινωθεί από τις τοξίνες και τις υπόλοιπες άχρηστες ουσίες που έχει συσσωρεύσει.

Επιπλέον, οι φυτικές ίνες αυξάνουν την αίσθηση του κορεσμού και επιβραδύνουν την αφομοίωση των λιπαρών και των σακχάρων, προλαμβάνοντας ασθένειες όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία. Μία χαμηλή κατανάλωση ζωικών πρωτεϊνών και λιπαρών μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων (όπως η υπέρταση και η χοληστερίνη) και ειδών καρκίνου.

24-organic-life

 

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά άλατα. Συγκεκριμένα, η βιταμίνη C (που υπάρχει στα εσπεριδοειδή, στις φράουλες, τα ακτινίδια, τις πιπεριές, το σπανάκι) ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, δηλαδή το σύστημα άμυνας του οργανισμού και εμποδίζει τη δημιουργία ελεύθερων ριζών, ουσιών που ευθύνονται για τη γήρανση.

Από την άλλη, η β-καροτίνη, ο πρόδρομος της βιταμίνης Α, που περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα σε καρότα, πιπεριές, βερίκοκα και λαχανικά με πράσινο φύλλωμα προστατεύει την υγεία των οστών, κάνει τα μαλλιά πυκνά και λαμπερά και προετοιμάζει το δέρμα για μαύρισμα.

Η χορτοφαγική δίαιτα προβλέπει επίσης την κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες της ομάδας Β (μεταξύ των οποίων και το φολικό οξύ), απαραίτητες για να διατηρηθεί το νευρικό σύστημα υγιές και αποτελεσματικό. Επιπλέον, οι βιταμίνες αυτές δυναμώνουν νύχια και μαλλιά και εγγυώνται καλή διάθεση, σωματική αντοχή και πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.


Για ακόμα καλύτερη υγεία, επιλέξτε τα βιολογικά προϊόντα, τα οποία καλλιεργούνται χωρίς χημικά λιπάσματα και ορμόνες.




 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.