Banner
Banner
Ο χυμός παντζαριού κατά της αρτηριακής πίεσης

 

pantzaria

Ένα ποτήρι από χυμό παντζαριού τη μέρα μπορεί να είναι το «κλειδί» για την πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης, αναφέρουν ερευνητές.

Ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Reading βρήκαν ότι μικρές δόσεις από χυμό παντζαριών μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

24-organic-life

 
Η υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 500 ml χυμού παντζαριού οδηγεί σε μείωση της αρτηριακής πίεσης μέσα σε 24 ώρες.


Η ομάδα καθηγήτριας του τμήματος Τροφίμων και Επιστημών Διατροφής του πανεπιστημίου βρήκε ότι η κατανάλωση μόλις 100 γραμμαρίων μέσα σε 0-4 ώρες οδηγούσε σε μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Η μελέτη τους δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Nutrition.

 

 

 

 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

 
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.