Banner
Banner
Φαγητό στο πάτωμα. Τί λέει ο FSIC για τον κανόνα των 5 δευτερολέπτων
06-fagito
 
Ο κανόνας ο οποίος ορίζει πως εάν το φαγητό πέσει στο πάτωμα και εντός 5 δευτερολέπτων καταναλωθεί, δε θα προλάβει να επιμολυνθεί, φαίνεται να αποτελεί μύθο σύμφωνα με τους επιστήμονες.
 
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Συμβουλίου Ενημέρωσης Ασφάλειας Τροφίμων (FSIC) της Αυστραλίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η κα Ουίλιμας δήλωσε πως δεν υπάρχει ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων.
 
Τα βακτήρια βασίζονται στην υγρασία για να αναπτυχθούν, επομένως οποιοδήποτε τρόφιμο με υψηλά επίπεδα υγρασίας μπορεί να μολυνθεί ακαριαία.
 
Επίσης παίζει ρόλο και η επιφάνεια όπου θα πέσει το φαγητό. Άλλο είναι να πέσει πάνω σε ένα πάτωμα που μόλις απολυμάνθηκε και άλλο στο χώμα.
 
Στα τρόφιμα που ακαριαία μολύνονται συμπεριλαμβάνονται τα φρούτα, το κρύο κρέας, τα αλλαντικά, τα γαλακτοκομικά και κάθε μαγειρεμένη μπουκιά φαγητό, ενώ σε αυτά που μολύνονται με πιο αργό ρυθμό συμπεριλαμβάνονται τα πατατάκια, οι καραμέλες (πριν να μπουν στο στόμα), οι ξηροί καρποί, τα μπισκότα, τα κράκερ και τα ωμά ζυμαρικά.
 
 

 

 

 

 

 

 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.