Banner
Banner
Αυξημένες πιθανότητες επιβίωσης μετά το έμφραγμα έχουν οι παχύσαρκοι
09-kardia 
 
Το παράδοξο της παχυσαρκίας. Ενδέχεται να βελτιώνει τις πιθανότητες επιβίωσης μετά το έμφραγμα.
 
Σύμφωνα με τα nea.gr, το εύρημα αυτό πιστεύεται ότι εξηγεί το επονομαζόμενο «παράδοξο της παχυσαρκίας», δηλαδή την παρατήρηση ότι ενώ οι άνθρωποι με πολλά περιττά κιλά έχουν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα, όταν το παθαίνουν έχουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης από τους ασθενείς δίχως πρόβλημα βάρους.
 
Στη νέα έρευνα αναλύθηκαν ιστοί που συνελέγησαν από ασθενείς οι οποίοι υποβλήθηκαν σε εγχειρήσεις καρδιάς.
 
Όπως έδειξε, όταν αρχίζει να αναπτύσσεται η στεφανιαία νόσο, η καρδιά και οι στεφανιαίες αρτηρίες που την τροφοδοτούν με αίμα στέλνουν μήνυμα στο λίπος που τις περιβάλλει για να απελευθερώσει χημικές ουσίες που θα την καταπολεμήσουν.

24-organic-life
 
Οι ουσίες αυτές ασκούν ταυτοχρόνως αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, δηλαδή περιορίζουν τόσο τη φλεγμονή όσο και το οξειδωτικό στρες που ευθύνονται για την ανάπτυξη του προβλήματος.
 
Οι επιστήμονες πίστευαν έως τώρα ότι το σωματικό λίπος γενικώς βλάπτει την καρδιά, αλλά ως φαίνεται πέρα από ένα επίπεδο αρχίζει να δρα προστατευτικά.
 
«Το σωματικό λίπος έχει κακή φήμη, αλλά μαθαίνουμε ολοένα περισσότερα για το πως και γιατί ορισμένα είδη λίπους είναι στην πραγματικότητα ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία της καρδιάς», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Χαράλαμπος Αντωνιάδης, αναπληρωτής καθηγητής Καρδιαγγειακής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
 
«Τα ευρήματα αυτά αποτελούν σημαντικό βήμα προς μία θεραπεία, η οποία θα εξασφαλίζει ότι το λίπος θα παραμένει ανέπαφο στη θέση του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής για να προστατεύει από την καρδιοπάθεια».
 
Η νέα μελέτη θα παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Καρδιαγγειακής Εταιρείας.
 
 
 

 

 
Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.