Banner
Banner
Η ονυχοφαγία κάνει καλό λένε οι επιστήμονες
18-onyxofagia
 
Η ονυχοφαγία, θεωρείται μια κακή συνήθεια. Επιστημονική έρυνα όμως, υποστηρίζει πως τελικά οφελεί την υγεία σε βάθος χρόνου.
 

Ερευνητές παρακολούθησαν περίπου 1.000 παιδιά στις ηλικίες των πέντε, επτά, εννέα και έντεκα χρόνων και ζήτησαν από τους γονείς τους να τους πουν αν τρώνε τα νύχια τους ή εάν πιπιλάνε τον αντίχειρά τους. Περίπου το ένα τρίτο από τα παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν τη μία ή και τις δύο συνήθειες.

Όταν τα παιδιά ήταν 13 και στη συνέχεια 32 ετών, οι ερευνητές διεξήγαγαν τεστ αλλεργίας. Όπως προέκυψε τα παιδιά που είχαν μία από τις δύο ή και τις δύο «κακές» συνήθειες εμφάνιζαν μικρότερα ποσοστά αλλεργιών.

Ωστόσο οι ερευνητές συνιστούν στους γονείς να μην ενθαρρύνουν το πιπίλισμα του αντίχειρα και το φάγωμα των νυχιών, καθώς το μεν πρώτο όταν γίνεται αφού έχουν βγει τα μόνιμα δόντια μπορεί να προκαλέσει παραμορφώσεις στην επάνω οδοντοστοιχία, ενώ το δάγκωμα των νυχιών προκαλεί προβλήματα στο δέρμα γύρω από αυτά κάνοντας το άτομο πιο επιρρεπείς στις λοιμώξεις
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.