Banner
Banner
Επαθε ρήξη οισοφάγου επειδή κατανάλωσε πολλές καυτερές πιπεριές
19-piperia 
 
47χρονος Αμερικάνος που συμμετείχε σε διαγωνισμό φαγητού, τρύπησε τον οισοφάγο του, όταν έφαγε χαμπουργκερ με αλοιφή από την πιπεριά Bhut jolokia, η οποία είναι η δεύτερη πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου.
 
Σύμφωνα με την «Επιθεώρηση Επείγουσας Ιατρικής» (JEM), ο άνδρας μέσα σε δευτερόλεπτα από την κατανάλωσή της, εκδήλωσε σοβαρό πόνο και αίσθημα καψίματος στο στόμα του.
 
Ήπιε έξι ποτήρια νερό και αμέσως άρχισε να κάνει βίαιο, επίμονο έμετο που σύντομα συνοδεύτηκε από ανυπόφορο πόνο πίσω από το στέρνο και ψηλά στην κοιλιά.
 
Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και αφού του χορηγήθηκαν ισχυρά οπιούχα παυσίπονα, υποβλήθηκε σε εξετάσεις, σύμφωνα με τις οποίες, διαγνώστηκε ρήξη μεγέθους 2,5 εκατοστών στην αριστερή πλευρά του οισοφάγου και πνευμοθώρακα, λόγω συγκέντρωσης αέρα γύρω από τον αριστερό πνεύμονα.
 
Η κατάσταση του άνδρα επιδεινώθηκε ραγδαία μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και έτσι οδηγήθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο όπου διανοίχθηκε ο θώρακάς του αριστερά για να βοηθηθεί η αναπνοή του.
 
Εκεί οι γιατροί ανακάλυψαν ότι, μέσω της οπής στον οισοφάγο, είχε εισέλθει στη θωρακική κοιλότητα μέρος από το χάμπουργκερ που κατανάλωσε.
 
Μετά τον απαιτούμενο καθαρισμό και την τοποθέτηση καθετήρων, ο 47χρονος μεταφέρθηκε στην εντατική και τελικά επέστρεψε στο σπίτι του έπειτα από συνολικώς 23 ημέρες νοσηλείας,  με έναν γαστρικό σωλήνα στο στομάχι του απ’ όπου τρέφεται.
 
Οι πιπεριές Bhut jolokia έχουν βαθμολογία 1 εκατομμύριο στην κλίμακα Σκόβιλ (Scoville, SHU) που μετρά την καυστικότητα κάθε πιπεριάς.
 
Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνει αυτό, αρκεί να πούμε ότι μια γλυκιά, πράσινη πιπεριά έχει βαθμολογία 0, το ταμπάσκο βαθμολογία 100, η μεξικάνικη καυτερή πιπεριά (jalapeno) 3.500, το πιπέρι καγιέν 30.000-50.000 και το τσίλι habanero έως 350.000.
 
Η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου, η Carolina reaper, έχει βαθμολογία 1,5-2 εκατομμύρια.
 
Ενας και μόνον σπόρος από την πιπεριά Bhut jolokia προκαλεί σοβαρό αίσθημα καψίματος στο στόμα επί έως και 30 λεπτά μετά την κατανάλωσή του.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.