Banner
ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΦΡΟΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΦΡΕΣΚΑ
Saturday, 01 March 2014 22:14
01-frouta
 
Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν ευπαθή τρόφιμα. Η έκθεσή τους στο φως τον αέρα και γενικότερα στο περιβάλλον μετά το κόψιμό τους και ιδιαίτερα μετά την αφαίρεση της φλούδας τους, προκαλεί γρήγορη αλλοίωση της θρεπτικής τους αξίας, της όψης, της γεύσης και τελικά το σάπισμά τους μετά από κάποιες ημέρες.
 
Σύμφωνα με το neadiatrofis.gr μια νέα τεχνολογία, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Χημικών, υπόσχεται ένα φυσικό τρόπο για να διατηρήσουμε φρέσκα και θρεπτικά τα φρούτα και τα λαχανικά, ακόμη και μετά το κόψιμο ή το ξεφλούδισμά τους.
 
Πρόκειται για το τύλιγμά τους με φυσικές μεμβράνες, που έχουν ως πρώτη ύλη άμυλο, γλουτένη, κερί μέλισσας, ορό γάλακτος κ.α.. Η τεχνολογία της φυσικής προστασίας των τροφίμων με εδώδιμες μεμβράνες γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση στις Η.Π.Α. Φυσικά όπως οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν δεν πρόκειται για κάποια καινοτομία, αλλά για τη βελτίωση παλαιοτέρων τεχνικών.
 
Εδώδιμες μεμβράνες χρησιμοποιήθηκαν ήδη από το 1100, όταν οι έμποροι εσπεριδοειδών σε περιοχές της νότιας Κίνας, χρησιμοποιούσαν φυσικό κερί για να διατηρήσουν τα πορτοκάλια που αποστέλλονται με τροχόσπιτα στο τραπέζι του αυτοκράτορα στο Βορρά.
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.