Banner
ΣΟΚ. Εγοδότες ζητάνε πίσω το δώρο Πάσχα από τους υπαλλήλους τους
Friday, 10 April 2015 12:39
10-doro-pasxa
 
Ο εργασιακός μεσαίωνας καλά κρατεί, με αποκορύφωμα τις δεκάδες καταγγελίες από εργαζόμενους, οι οποίοι ισχυρίζονται πως οι εργοδότες τους αφού τους κατέβαλαν στην τράπεζα το δώρο Πάσχα για να φανεί η πληρωμή, απαίτησαν στη συνέχεια να τους επιστραφεί.
 
Όπου η μισθοδοσία δε γίνεται μέσω τραπέζης, τους υποχρέωσαν να υπογράψουν πως έλαβαν τα χρήματα.
 
Ετσι λοιπόν ο εργαζόμενος όχι μόνο δεν έλαβε το χρηματικό ποσόν που δικαιούται, αλλά ακόμα χειρότερα θα φορολογηθεί στο τέλος.
 
Όταν το θέμα βγήκε στον αέρα, ξέσπασε πραγματική καταιγίδα από καταγγελίες. Γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε και η επιθεώρηση εργασίας στην οποία είχαν γίνει κάποιες καταγγελίες.
 
Για να αποφύγουν το αυτόφωρο οι εργοδότες, πλασματικά καταβάλουν το δώρο, έχοντας ένα ακόμα όφελος, αφού για το ποσόν αυτό, στη συνέχεια απολαμβάνουν και μείωση φόρου !!!
 
Ως επιχειρηματίας ο ίδιος, θα ήθελα να καταθέσω τις παρακάτω σκέψεις…
1. Αραγε αυτοί οι εργοδότες που λειτουργούν ως τραμπούκοι, έχουν αναλογιστεί τι σημαίνει επιχειρηματικό ρίσκο ; Δύσκολη η αγορά αλλά δε νοείται να εκμεταλλεύεσαι με αυτό τον τρόπο τον εργαζόμενο σου.
 
2. Αναρωτιέμαι, τα προηγούμενα χρόνια που τα κέρδη για τον επιχειρηματία ήταν τεράστια, γιατί δεν αντιμετώπιζε τον εργαζόμενο ως συνέταιρο και στα κέρδη και το πράττει μόνο στη ζημία ;
 
3. Από την άλλη, η αγορά έχει στερέψει από μετρητά. Δε μας φτάνει η μείωση της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή, έχουμε και το κράτος να προσπαθεί με μανία να κλείσει όσες επιχειρήσεις είναι ακόμα σε λειτουργία, με αφόρητη φορολογία 40% από το πρώτο ευρώ, χωρίς καν να υπολογίζει το εάν εισπράχτηκαν τα ποσά των τιμολογίων. Τον υποχρεώνει να πληρώσει φπα, το οποίο ουδέποτε εισέπραξε. Επιπλέον φορολογεί τον επιχειρηματία, επι του τεκμαρτού εισοδήματος. Ακόμα δηλαδή εάν μια επιχείρηση έχει παρουσιάσει ακόμα και ζημία, θα πληρώσει σε φόρους αρκετές χιλιάδες ευρώ !!!
 
5. Φυσικά δε μπορώ να καταλάβω, πως είναι δυνατόν, από τη στιγμή που έχει καταργηθεί το δώρο Πάσχα στο δημόσιο υπάλληλο, να υποχρεώνεις τον επιχειρηματία, αυτός να το καταβάλει. Εδώ δε μπορεί το κράτος να πληρώσει, θα μπορέσει ο μικρός επιχειρηματίας ; Να δώσει λοιπόν το κράτος στον δημόσιο υπάλληλο και στο συνταξιούχο το δώρο του, να πέσει χρήμα στην αγορά, ώστε να μπορέσει ο επιτηδευματίας να έχει κάποια έσοδα και να πληρώσει με τη σειρά του τους εργαζόμενους του.
 
Το όλο σκηνικό, με την εγκληματικά απάνθρωπη συμπεριφορά κάποιοων εργοδοτών, υποδηλώνει την κατάντια του Ελληνα μικρομεσαίου επιχειρηματία, ο οποίος αγκομαχεί. Ελπίζω κάποτε οι κυβερνόντες να ξυπνήσουν και να δουν τί συμβαίνει στην αγορά...
 
Όπως και να έχει όμως, από τη στιγμή που το κράτος υποχρεώνει τον εργοδότη να καταβάλει δώρα και επιδόματα, αυτός οφείλει να τα πληρώνει στον εργαζόμενο, ο οποίος ενώ δεν είναι συνέταιρος στα κέρδη, υποχρεούται να γίνει συνέταιρος στη ζημία.
 
Επιχείρηση σημαίνει… επιχειρηματικό ρίσκο με όσα θετικά και όσα αρνητικά.
 
Καταγγείλτε λοιπόν όσους εργοδότες σας αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια. Είμαι θέμα αξιοπρέπειας. Φταίνε αυτοί, αλλά πολύ περισσότερο η ευθύνη είναι δική σας που δέχεστε παρόμοιες συμπεριφορές.
 
Τέλος, πραγματικά θα αναρωτηθώ. Πόσο ξε@&#%ας είσαι βρε επιχειρηματία να ζητάς από τον εργαζόμενο σου να σου δώσει πίσω το δώρο Πάσχα.
 
Εαν δεν έχεις, το σέβομαι. Μην το δίνεις καθόλου και ας καταλήξεις στο αυτόφωρο, αλλά τουλάχιστον θα έχεις την αξιοπρέπεια σου.
 
Φυσικά ακόμα χειρότερα ( εχω γνωρίσει αρκετούς ), κάποιοι με πρόσχημα την κρίση, εκμεταλλεύονται την κατάσταση και δεν πληρώνουν, ενω από την άλλη οι ίδιοι διάγουν βίο πολυτελή...     
 
 
Παναγιώτης Μερεντίτης
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.