Διαφήμιση
Διαφήμιση
IFOAM. Ο κανονισμός για τα βιολογικά πρέπει να στηρίξει την ανάπτυξη
Παρασκευή, 13 Φεβρουάριος 2015 18:29
 
13-biologika-ifoam
 
Ο κανονισμός των βιολογικών προϊόντων για την Ε.Ε πρέπει να στηρίξει την ανάπτυξη και όχι να την παρεμποδίσει.
 
Στο πλαίσιο της ημερίδα που διοργανώθηκε από τον IFOAM στην έκθεση Biofach, για τη Ευρωπαϊκή Ημέρα χάραξης πολιτικής για τα βιολογικά προϊόντα, το μήνυμα ήταν σαφές. Τα βιολογικά είναι η μοναδική βιώσιμη λύση τροφίμων και γεωργίας, η οποία παρά την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση εξακολουθεί να παρουσιάζει ανάπτυξη στην Ευρώπη.
 
Ο κανονισμός των βιολογικών πρέπει να στηρίζει τη δυναμική ανάπτυξη του κλάδου και όχι να απειλεί την ανάπτυξη του.
 
Οι υπεύθυνοι χάραξης της πολιτικής, ζήτησαν την εξεύρεση εποικοδομητικών λύσεων. Ο νέος Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας, Phil Hogan, στην εναρκτήρια ομιλία του στην τελετή έναρξης, υποσχέθηκε μια νέα ματιά και μια νέα προσανατολισμένη προσέγγιση.
 
Οι υπεύθυνοι επανέλαβαν τη δέσμευση τους να αφουγκραστούν τις ανάγκες του κλάδου.
 
Ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Martin Hausling δήλωσε: Δεν επιθυμούμε την ολοκληρωτική αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού κανονισμού για τα βιολογικά, αλλά μια αναθεώρηση που θα λειτουργήσει στην πράξη. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας στο κοινοβούλιο.
 
Ο Armand Krauze, υφυπουργός του υπουργείου γεωργίας της Λετονίας, υπενθύμισε τη σημασία για μια αναπτυσσόμενη βιολογική γεωργία στην Ευρώπη, διότι συμβάλλει στην υλοποίηση των στόχων της προεδρίας του συμβουλίου της Λετονίας, για βιωσιμότητα, ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη.
 
Ωστόσο πρέπει να θυμόμαστε πως δεν αφορά μόνον τις αποφάσεις για τα πολιτικά ζητήματα. Πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι στο τέλος θα υπάρχει μια τεχνικά σωστή ρύθμιση η οποία επίσης απλοποιεί την καθημερινή ζωή των αρμόδιων φορέων.
 
Για την ώρα φαίνεται πως τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε υποτιμούν τον χρόνο που απαιτείται για να διασφαλιστεί αυτό.
Ο IFOAMEUέχει προσφερθεί να συμβάλει στη σωστή υλοποίηση. Αλλά είναι αδύνατο αυτό να επιτευχθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2015 δήλωσε ο Sabine Eigenschink, αντιπρόεδρος του IFOAM EU.
 
O Per Kølster πρόεδρος του Organic Demnark δήλωσε πως η ποιότητα της τελικής πρότασης είναι κρίσιμης σημασίας και δεν πρέπει να διακυβευθεί για χάριν της ταχύτητας. Επίσης τόνισε πως ο κλάδος πρέπει στο μέλλον να κοιτάξει και να σκεφτεί πως τα στανταρς θα μπορέσουν να γίνουν ψηλότερα και να ληφθούν υπόψη τα νέα ζητήματα και οι ανησυχίες.
 
Είναι θετικό πως η Κομισιόν έχει αναγνωρίσει τα προβλήματα με τις προτάσεις τους, δήλωσε ο Christopher Stopes, πρόεδρος του IFOAM EU. Υπάρχουν λύσεις από τον IFOAM στο τραπέζι.
 
Λαμβάνουμε υπόψη την προσφορά από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε να καταθέσουν συγκεκριμένες λύσεις και την προθυμία τους να συνεχίσουν την πορεία των εργασιών τους.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.