Διαφήμιση
Σε τοξικές παραλίες από τα μεταλλεία, κάνουν μπάνιο στο Λαύριο
Δευτέρα, 13 Αύγουστος 2018 00:00
13-toskika-lavrio
 
Σε τοξικές παραλίες κάνουν μπάνιο οι κάτοικοι του Λαυρίου, με τις αρμόδιες αρχές να φέρουν τεράστια ευθύνη, αφού όχι μόνον δεν έχουν βάλει προειδοποιητικές πινακίδες, αλλά απεναντίας έχουν τοποθετήσει στις παραλίες ομπρέλες !!!
 
Σύμφωνα με το ΙΓΜΕ, λόγω των μεταλλείων που λειτουργούσαν στην περιοχή και των μεταλλευτικών και μεταλλουργικών απορριμμάτων, το έδαφος είναι έντονα ρυπασμένο από επικίνδυνα τοξικά στοιχεία, όπως μόλυβδο, αρσενικό, αντιμόνιο, κάδμιο, υδράργυρο, κλπ…
 
13-toskika-lavrio-2
Παραλία με σκωρίες ή σκουριές. Είναι τα απορρίμματα από την τήξη του μεταλλεύματος για την εξαγωγή του αργυρούχου μολύβδου. 
 
Το 1977 έκλεισαν οριστικά τα μεταλλεία και το 1989 σταμάτησε και η μεταλλουργία. Τα μεταλλευτικά απορρίμματα όμως, στέκουν ακόμα και ρυπαίνουν την περιοχή, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην υγεία των κατοίκων.
 
organic-life
 
 
Βουνά από απορρίμματα βρίσκονται παντού στο Λαύριο, ενώ οι κάτοικοι κάνουν μπάνιο σε τοξικές παραλίες στις οποίες όχι μόνον δεν απαγορεύεται η πρόσβαση, αλλά αντιθέτως έχουν τοποθετηθεί και ομπρέλες !!!
 
Μόλις τον Ιούλιο του 2014 ολοκληρώθηκε η ταφή των τοξικών απορριμμάτων στην παραλία Θορικού, η οποία βρίσκεται μετά το λιμάνι του Λαυρίου.
 
13-toskika-lavrio-3
 
13-toskika-lavrio-4
 
13-toskika-lavrio-5
 
13-toskika-lavrio-6
 
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ίσως παραλία της περιοχής, η οποία για δεκαετίες ολόκληρες μόλυνε με τοξικές ουσίες τους κάτοικους της περιοχής, μιας και δεν υπήρχε ούτε καν προειδοποιητική ταμπέλα !!!
 
Για να κατανοήσουμε τη σημασία του, αρκεί να αναφερθούμε στον προϋπολογισμό του έργου, το οποίο κόστισε 4.211.685,91 €
 
balloon-tsantes
 
Σύμφωνα με τον δείκτη επικινδυνότητας για οικιστικές περιοχές, τουλάχιστον το 80% της περιοχής του Λαυρίου είναι ρυπασμένη με αρσενικό, κάδμιο, χρώμιο, χαλκό, νικέλιο, μόλυβδο, αντιμόνιο και ψευδάργυρο.
 
13-toskika-lavrio-8
 
13-toskika-lavrio-7
 
Ο αντίστοιχος μάλιστα δείκτης για τις καλλιέργειες, χαρακτηρίζει σχεδόν ολόκληρη την περιοχή απαγορευτική για καλλιέργειες.
 
Αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά των τοπικών αρχών, οι οποίες για ευνόητους λόγους, δεν έχουν τουλάχιστον τοποθετήσει προειδοποιητικές ταμπέλες στα βουνά με τα τοξικά απορρίμματα των μεταλλείων που βρίσκονται διάσπαρτα σε πολλές περιοχές του Λαυρίου.
 
Σε επικίνδυνες παραλίες, όχι μόνον δεν έχουν ενημερώσει το κοινό που κάνει το μπάνιο του σε αυτές, αλλά απεναντίας έχουν τοποθετήσει και ομπρέλες !!!
 
Ας μην αναφερθούμε στο γεγονός πως έχουν χτιστεί ολόκληρες συνοικίες επάνω στα μεταλλευτικά απορρίμματα, ακόμα και σχολεία !!!
 
Παλαιότερες επιδημιολογικές έρευνες στην πόλη του Λαυρίου έδειξαν πως τα παιδιά και οι ενήλικες έχουν υψηλές συγκεντρώσεις μολύβδου στο αίμα και αρσενικού στα ούρα, γεγονός που οφείλεται στον τεράστιο όγκο μεταλλουργικών απορριμμάτων και το ρυπασμένο έδαφος.
 
Δείτε εδώ την έκθεση του ΙΓΜΕ με τίτλο: Η ρύπανση της Λαυρεωτικής χερσονήσου και του αστικού περιβάλλοντος του Λατρίου από τα μεταλλευτικά - μεταλλουργικά απορρίμματα και οι επιτώσεις στην υγεία του τοπικού πληθυσμού.
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.