Διαφήμιση
Χριστούγεννα με το σκύλο σας. Συμβουλές για ξέγνοιαστες γιορτές
12-skilos-xrist
 
Χριστούγεννα με τον μικρό ή μεγάλο τετράποδο φίλο σας στο σπίτι. Τι να προσέξετε για ξέγνοιαστες γιορτές, χωρίς απρόοπτα.
 
Οι αλλαγές στο σπίτι αυτές τις ημέρες, όπως οι επισκέπτες που θα υποδεχτείτε, ο στολισμός, οι μυρωδιές από τα φαγητά, ένα ταξίδι κλπ, πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα στη διαβίωση με το σκύλο σας, εάν δεν έχετε πάρει τα… μέτρα σας !!!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο...
Το πρώτο θύμα των εορτών, είναι το… Χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο με τα πολλά στολίδια και τα λαμπάκια μπορούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον του σκύλου. Υπάρχουν σκύλοι που θα αδιαφορήσουν, αλλά δεν είναι όλοι έτσι.

Μεριμνήστε κατάλληλα ώστε να προστατευθούν τα καλώδια.
 
Εάν ο σκύλος θεωρήσει το δέντρο παιχνίδι, θα πρέπει να το εκπαιδεύσετε. Η εντολή μη, όταν θα πάει να το κάνει, πολλές φορές αρκεί ώστε να μην το κάνει… καλοκαιρινό.

Tips. Όταν του δίνετε την εντολή μη, λέγοντας το όνομα του, μπορείτε να του δίνετε το αγαπημένο του μασώμενο παιχνίδι ή το ειδικό σκοινί που δαγκώνουν τα σκυλιά, ώστε να καταλάβει πως το δέντρο δεν είναι παιχνίδι. Εάν θέλει με κάτι να παίξει και να μασήσει, έχει τα δικά του… παιχνίδια.
 
Εάν δεν τα πάτε και τόσο καλά με την εκπαίδευση, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα πιο μικρό δέντρο σε ένα ψηλότερο σημείο.
 
Χριστουγεννιάτικα φαγητά...
Την περίοδο των Χριστουγέννων, το σπίτι κατακλύζεται από φαγητά και μυρωδιές. Εδώ να επισημάνουμε το γεγονός, πως τα σκυλιά δεν πρέπει κανονικά να τρώνε το ανθρώπινο φαγητό και ειδικά όσα περιέχουν μπαχαρικά και σάλτες.
 
Συμβουλέψτε λοιπόν τους καλεσμένους, να μην του δώσουν φαγητό και το ίδιο να κάνετε κι εσείς.
 
Θα μπορούσατε αυτές τις ημέρες, να επιλέξετε μια πιο εύγεστη τροφή σκύλου, η οποία θα προσφέρει στον σκύλο σας αυτό το κάτι διαφορετικό ή να του προσφέρετε λιχουδιές ή συμπληρώματα διαροφής σκύλων, τα οποία θα τον απασχολήσουν και θα του προσφέρουν χαρά.

Καλό θα ήταν να το κάνετε παράλληλα με την εκπαίδευση του, βάζοντας το να κάνει κόλπα. Ετσι θα διασκεδάσετε όλοι σας ( σκύλος, εσείς και καλεσμένοι ), αλλά θα νιώσετε και υπερήφανοι για τις δεξιότητες του σκύλου σας…
 
Επισκέπτες. Πώς να το ηρεμήσετε - χαλαρώσετε το σκύλο σας
Δυο ώρες πριν έρθουν οι επισκέπτες σπίτι σας, φροντίστε να δώσετε στον σκύλο σας αρκετή ώρα άσκησης (βόλτα) ώστε να χαλαρώσει και να απαλλαχτεί από την περίσσεια ενέργεια του, ενώ παράλληλα θα τον κουράσει.

Αυτό θα κάνει τον σκύλο πολύ ικανοποιημένο και πολύ πιο ήρεμο κατά την άφιξη των καλεσμένων σας.
 
 
Παιδιά και σκύλος…
Ο σκύλος δεν είναι παιδικό παιχνίδι. Ετσι λοιπόν, βεβαιωθείτε πως τα παιδιά που θα έρθουν, δε θα κυνηγούν το σκύλο, ο οποίος εάν ενοχληθεί ή φοβηθεί, μπορεί να αντιδράσει περίεργα. Πχ να τα δαγκώσει.

Επιβλέπετε συνεχώς τα παιδιά και δείξτε τους πως πρέπει να παίζουν με το σκύλο και πώς να τον χαϊδεύουν. Πχ απαγορεύονται τα χάδια στο κεφάλι, αφού την κίνηση του χεριού προς το κεφάλι του σκύλου, ίσως την εκλάβει ως απειλή
 
Την ώρα του φαγητού
Πριν ξεκινήσετε να τρώτε όλοι μαζί στο γιορτινό τραπέζι, θυμηθείτε να έχετε ταΐσει τον σκύλο σας νωρίτερα, ώστε να είναι χορτάτος και να ενοχλήσει πιθανών λιγότερο τους καλεσμένους.
 
Αποφάγια – προσφορά τροφής από καλεσμένους
Οι φίλοι μας συνήθως, έχουν τη τάση να ταΐζουν το σκύλο με αποφάγια.   Ενημερώστε τους φίλους σας πως δεν πρέπει να το κάνουν ή εάν δεν έχετε πρόβλημα, τουλάχιστον να μην του δώσουν κόκαλα.

Τα δώρα - στολίδια δεν είναι παιχνίδι.
Μην αφήνετε ποτέ τον σκύλο να παίζει με στολίδια και δώρα .
Είναι αρκετά επικίνδυνο να καταπιεί κάποιο μικρό πλαστικό ή άλλο υλικό μη κατάλληλο και να του δημιουργηθούν σοβαρές παρενέργειες.
 
Απασχολήστε το σκύλο σας…
Κρατήστε τον σκύλο απασχολημένο ενώ οι καλεσμένοι είναι σπίτι σας.

Θα μπορούσατε για παράδειγμα, να προμηθευτείτε από το εμπόριο και να του δώσετε του μια πολύ πρακτική μπάλα με λιχουδιές μέσα, η οποία θα τον κρατήσει απασχολημένο και χαρούμενο.
 

 
 
Μην απομονώνετε το σκυλί σας.
Μην κλειδώσετε το σκυλάκι σας σε κάποιον άλλο χώρο επειδή ίσως θα γαβγίζει η θα κάνει χαρές. Δώστε του την ευκαιρία να μάθει να συμπεριφέρεται και να παραμένει ήρεμο.
 
Εξασφαλίστε του ένα ήσυχο δωμάτιο
Σε ένα απομονωμένο δωμάτιο, τοποθετήστε το κρεβάτι και το νερό του, μακριά από τη… βαβούρα, ώστε όταν θελήσει να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει να έχει τη δυνατότητα.
 
Όχι περιττώματα στο δρόμο
Όταν πηγαίνετε βόλτα το σκύλο σας για να κάνει την ανάγκη του, μην αμελείτε να μαζεύετε τα περιττώματα του σκύλου σας και να τα απορρίπτετε στον πλησιέστερο κάδο.

Σίγουρα η εικόνα περιττωμάτων σε πεζοδρόμια και πάρκα, όχι μόνον δε μας τιμά ως ανθρώπους, αλλά χαλάει και τη Χριστουγεννιάτικη εικόνα και διάθεση, ιδιαιτέρως σε αυτόν που θα τα… πατήσει !!!
 
Pet friendly ξενοδοχεία
Στην περίπτωση που πάτε ταξίδι και έχετε μαζί το σκύλο σας, σιγουρευτείτε πως το ξενοδοχείο, είναι... pet friendly. Ισως οι εκπλήξεις να είναι δυσάρεστες και να σας χαλάσουν τις διακοπές, εαν από πριν δεν το έχετε διασφαλίσει.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.