ΝΤΟΥΛΙΑΣ ALOREA KRANO βιολογικές υπερτροφές / βιολογικά κράνα

ntoulias-alorea-krano
 
ntoulias-alorea-krano-proiontaΗ Alorea Krano ποικιλίας Ντούλια, καλλιεργεί και παράγει βιολογικά προϊόντα από βιολογικά κράνα. Η εταιρία διαθέτει και βιολογικά φυτώρια κράνων.
 
Η ΚΡΑΝΙΑ (Cornus mal (L), Οικογ.: Cornaceae - Γένος: Cornus
 
Το μαγικό δένδρο των αρχαίων Ελλήνων.
 
Από Κρανιά ο Δούρειος Ίππος και ο γόρδιος δεσμός.
 
ΤΑ ΚΡΑΝΑ: Η τροφή που παρέθεσε η Κίρκη στον Οδυσσέα και τους συντρόφους του.                  
 
Αυτοφυές συνήθως δένδρο του δάσους χάριζε από τα παλιά χρόνια τους λαμπερούς κατακόκκινους καρπούς της για φαρμακευτική χρήση καθώς και για να φαγωθούν φρέσκοι ή ακόμη και για την Παρασκευή ποτών.                   
 
Οι Ελληνικές ποικιλίες ΝΤΟΥΛΙΑ (πρώτες και μοναδικές κατοχυρωμένες ποικιλίες Κρανιάς, από το γραφείο φυτικών ποικιλιών της Ε.Ε. C.P.V.O.), είναι πολύ καλά προσαρμοσμένες στις εδαφικές και κλιματικές συνθήκες της Ελλάδος.
 
Αντέχουν στους -30 C, δεν έχουν εχθρούς και ασθένειες και έτσι προσφέρονται για βιολογική καλλιέργεια. Η έρευνα για την δημιουργία της καλλιέργειας και των ποικιλιών ΝΤΟΥΛΙΑ άρχισε το 1985.
 
Εστιάστηκε στην αρχή κυρίως στον πολλαπλασιασμό (ένα πολύ δύσκολο και πολυετές εγχείρημα). Η επιλογή των ποικιλιών για καλλιέργεια έγινε κατόπιν πολυετών παρατηρήσεων με επιστημονικά κριτήρια.
 
Όπως και η δημιουργία διαφόρων λειτουργικών τροφίμων ακολουθώντας την παράδοση και χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τις γνώσεις της επιστήμης και την σύγχρονη τεχνολογία μεταποίησης.
 
Προσοχη: Τα Κράνα δεν είναι cranberries (Βακκίνα μακρόκαρπα)
 
 
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΑΝΑ:
-Βιολογικό τσάι κράνου
-Βιολογικό λικέρ κράνου
-Βιολογικό γλυκάδι κράνου για σαλάτες
-Βιολογικό συμπυκνωμένο εκχύλισμα κράνου                
-Βιολογική μαρμελάδα κράνου
 
Οι έρευνες σε Κράνα ποικιλιών ΝΤΟΥΛΙΑ απέδειξαν ότι η ολική αντιοξειδωτική ικανότητα υπερέχει κατά δεκάδες περισσότερες φορές απ'όλα τα άλλα φρούτα που καλλιεργούνται στην Μακεδονία.                 
 
Επίσης έχουν υψηλή συνγκέντρωση, ολικών φαινολικών, καλλίου, σιδήρου και ασβεστίου (ΕΘΙΑΓΕ τεύχος 42, σελ. 24-25-26). Οι ανακοινώσεις της έρευνας από το τμήμα φαρμακογνωσίας του Α.Π.Θ. σε καρπούς ποικιλίας ΝΤΟΥΛΙΑ 2, διαγράφουν θετικά την φαρμακευτική τους χρήση. (Παγκόσμιο συνέδριο φυτοχημικών Αθήνα 2008).                
 
Σύντομα ακολουθούν ανακοινώσεις για την πλήρη φυτοχημική σύσταση. Η νέα καλλιέργεια των ποικιλιών ΝΤΟΥΛΙΑ (ταυτοποιημένες κατόπιν ερευνών) προσφέρουν την ευκαιρία να αναπτύξουμε τον πρωτογενή τομέα, με ένα νέο καινοτόμο ανταγωνιστικό αγροτικό προϊόν με πολλαπλή χρήση όπως υψηλής περιβαλλοντικής, μεταποιητικής, διατροφικής και φαρμακευτικής αξίας.                              
                               
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΚΡΑΝΩΝ
Χρησιμοποιήστε το απολαυστικό αυτό προϊόν από Κράνα ποικιλίας ΝΤΟΥΛΙΑ 2, για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος με έντονα αντιοξειδωτικά και φαινολικά. 
 
Με νερό (1:5) ως χυμό, με αλεσμένο πάγο, στο τσάι, στο γάλα, στο γιαούρτι, στο ταχίνι, στο παγωτό, στις φρουτοσαλάτες, στα δημητριακά και στις γρανίτες
 
Έρευνες σε μεταποιημένα προϊόντα Κράνων ποικιλίας ΝΤΟΥΛΙΑ 2 απέδειξαν ότι έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ΑΣΚΟΡΒΙΤΙΚΟ ΟΞΥ, ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΙΚΑ ΦΑΙΝΟΛΙΚΑ(3,37 mg/ml) ΕΘΙΑΓΕ, τεύχος 42, σελ. 24-25-26.                         
 
Οι καταναλωτές ακλουθώντας την παράδοση χρησιμοποιούν προϊόντα Κράνου ποικιλιών ΝΤΟΥΛΙΑ για χωνευτικό, στομαχικές και εντερικές διαταραχές, παθήσεις του ουροποιητικού, καρδιαγγειακές παθήσεις, μείωση των μακροχρόνιων επιπτώσεων του διαβήτη τύπου Β, μείωση των επιπτώσεων του καπνίσματος και του βεβαρυμμένου περιβάλλοντος των πόλεων, ενέργεια και καθαρότητα μυαλού από αθλητές και μαθητές.
 
Τα ως άνω είναι για πληροφορίες μόνον. Οι παρασκευαστές και πωλητές των προϊόντων αυτών δεν ισχυρίζονται ότι αυτά διαγνώνουν, θεραπεύουν ή εμποδίζουν οποιαδήποτε αρρώστια.                          
 
Η υποστήριξη σας στηρίζει την συνεχόμενη έρευνα και φιλότιμη προσπάθεια για την εξάπλωση της καλλιέργειας της Κρανιάς ποικιλιών ΝΤΟΥΛΙΑ στην Ελληνική ύπαιθρο.
 
Alorea Krano Ντούλιας
Κυψέλη Ημαθίας 590 31
Τηλ.: 23310-99407
 
  
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2017 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.