GLIGLIS βιολογικό ελαιόλαδο Geras

gliglis-bio
 
gliglis-phGLIGLIS βιολογικό ελαιόλαδο
Ο βιολογικός ελαιώνας του Γρηγόρη Γλιγλή, απλώνεται σε 200 περίπου στρέμματα ενιαίου χώρου, στο δρόμο για το Τάρτι, αγορασμένα από τον παππού του σαν όνειρο ζωής στις αρχές του αιώνα, με οικονομίες από δουλειά μετανάστη στην Αμερική.
 
Με 3.000 περίπου ελαιόδεντρα, με 30 περίπου στρέμματα δάσος, με δικό του νερό (μάνα), με εφεδρικό νερό από μια αυτοσχέδια δεξαμενή που μετέτρεψε την ανοιχτή πληγή ενός παλιού λατομείου σε πανέμορφη λιμνούλα που παραπέμπει σε πάρκο αναψυχής, με φυτεμένα παντού τριαντάφυλλα, λεβάντες κι άλλα αρωματικά φυτά, ενώ υπάρχουν και μελίσσια.
 
Η βιολογική καλλιέργεια
Ίχνος χημικού ραντίσματος ή χημικού λιπάσματος δεν υπάρχει. Τα κλαδιά από το αραίωμα ή και το κλάδεμα των δέντρων, μετά το «ξεχόνδρισμα» για να βγουν τα χοντρά κούτσουρα που θα πάνε για καυσόξυλα, απλώνονται γύρω από το ελαιόδεντρο σε στοίβες, περνά το τρακτέρ με τον σπαστήρα και τα μετατρέπει σε ψιλά κλαδάκια και φυλλαράκια που είναι και το φυσικό λίπασμα από το ίδιο το κτήμα.
 
Ακόμα και τα κάθε λογής εργαλεία (πριόνια, ψαλίδια, κλαδευτήρια κ.λπ.) είναι ηλεκτρικά με επαναφορτιζόμενη μπαταρία, όχι μόνον για να αποφεύγονται οι βενζίνες και τα λιπαντικά, για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για να μη διαταράσσεται η γαλήνη της φύσης από το θόρυβο του βενζινοκινητήρα.
 
Παρά την ύπαρξη άφθονου νερού, πραγματοποιείται ένα μόλις πότισμα στην εποχή της μεγάλης ξηρασίας, ώστε «να μη μαθαίνουνε τα δέντρα» και δεύτερον για να κρατηθεί χαμηλά η ποσοτική απόδοση και να κρατάει το λάδι τα πλούσια φυσικά αρώματά του.
 
Η παραγωγή
Η συγκομιδή γίνεται αρκετά νωρίς, χάνοντας συνειδητά σε ποσότητα λαδιού, αλλά κερδίζοντας συντριπτικά σε ποιότητα. Τόσο σε αρώματα όσο και σε υγιεινά χαρακτηριστικά, αφού αποδεδειγμένα το αγουρέλαιο είναι πολύ πιο πλούσιο στις πολυφαινόλες που είναι το αποτελεσματικότερο φυσικό φάρμακο για την καρδιά και γενικά για το κυκλοφοριακό.
 
Σε ελάχιστες ώρες από τη συλλογή του καρπού, οι ελιές καταλήγουν στο ελαιοτριβείο, το οποίο απέχει μόλις μερικά εκατοντάδες μέτρα από το κτήμα, ώστε να μην υφίσταται το προϊόν την «ταλαιπωρία» της μετακίνησης.
 
Η εμφιάλωση πραγματοποιείται με πέντε δεξαμενές των δύο τόνων για να ξεχωρίζουν κατά κατηγορία τα λάδια όταν φτάνουν σταδιακά από τα ελαιοτριβεία, ενώ ο χώρος έχει πιστοποίηση ISOκαι HACCP.
 
Το βιολογικό ελαιόλαδο φιλτράρεται με φυσικό τρόπο για να αποκτήσει απόλυτη διαύγεια και ακολουθεί η εμφιάλωση σε μπουκάλι από 250 έως 750 ml ή σε λευκοσιδηρό δοχείο 5 lit. Σε κάθε συσκευασία υπάρχει τυπωμένη ένδειξη με τον συγκεκριμένο τύπο και χαρακτηριστικά του ελαιολάδου.
 
Gliglis
Σκόπελος Μυτιλήνης 811 06
Τηλ.: 22510-84090
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οδηγός αγοράς

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.