Banner
Καλλιεργώ βιολογικά - ερασιτέχνης βιοκαλλιεργητής
Βιολογική γεωργία με φυτικά και φυσικά εντομοκτόνα
10-biologika-9Παρ’ ότι δεν είναι και ο πλέον δόκιμος όρος (βιολογικά εντομοκτόνα), εν τούτοις αυτός χρησιμοποιείται για τα εμπορικά σκευάσματα φυτικής και φυσικής προέλευσης που χρησιμοποιούνται στη βιολογική γεωργία
Read more...
 
Πως φυτεύουμε βιολογικά. Tips και αποστάσεις φύτευσης

fitorioΔεν αφήνουμε ποτέ να ξεραθεί το φυτόχωμα των σποροφύτων. Φροντίζουμε πριν τα μεταφυτεύσουμε να είναι καλά ποτισμένα, δηλαδή η μπάλα χώματος να έχει υγρασίασε όλη της την επιφάνεια.

Read more...
 
Πως να προετοιμάσουμε το χώμα, για να φυτέψουμε βιολογικά στον κήπο ή τη γλάστρα μας

biologiko_xomaΑφού τοποθετήσουμε τα φυτά στο έδαφος καλό θα ήταν να κάνουμε μια κάλυψη της καλλιεργητικής επιφάνειας με άχυρο με αποτέλεσμα να έχουμε προστασία για της ρίζες και μείωση της εξάτμισης του νερού σε μια εποχή με έντονο πρόβλημα.

Read more...
 
Βρωμούσα. Πως να την αντιμετωπίσετε οικολογικά στο βιολογικό σας κήπο
07-vromousa-biologika-9Η βρομούσα αποτελεί ένα έντομο που δημιουργεί σοβαρές ζημιές στα λαχανικά μας και που δύσκολα αντιμετωπίζεται εάν προσβάλει τα φυτά μας.
Read more...
 
Πως να δημιουργήσω και να καλλιεργήσω ενα βιολογικό ελαιώνα.
18-biologikos-elaionas-9Ας εξετάσουμε λοιπόν, πως μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας βιολογικό ελαιώνα. Τι να προσέξουμε, τι εδάφη να προτιμήσουμε, πως γίνετε η λίπανση, κυριότεροι εχθροί της ελιάς και λοιπές απορίες θα βρουν απαντήσεις
Read more...
 
Οικολογική αντιμετώπιση της κάμπιας στο βιολογικό κήπο
12-kampia-antimetopisi-9Μπορεί η κάμπια να μεταμορφώνεται στην πορεία της ζωής, της σε μια πανέμορφη πεταλούδα, όμως δυστυχώς, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς στο βιολογικό μας κήπο.
Read more...
 
Γιατί πρέπει μαζί με τις βιολογικές ντομάτες, να φυτεύουμε και βασιλικό
09-ntomata-vasilikos-9Όταν καλλιεργούμε στον κήπο βιολογικές ντομάτες, πρέπει να φυτεύουμε και βασιλικό. Η συγκαλλιέργεια αποτελεί ένα από τα μικρά μυστικά της βιολογικής γεωργίας, η οποί όμως κάνει τη διαφορά !!!
Read more...
 
Φτιάξε βιολογικό εντομοαπωθητικό - δυναμωτικό για τον κήπο, από τσουκνίδα

tsouknida_9Η τσουκνίδα περιέχει ένζυμα, σίδηρο, βιταμίνες, διάφορα άλατα και μυρμηγκικό οξύ. Στη βιολογική καλλιέργεια μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως ένα εξαιρετικό εντομοαπωθητικό και δυναμωτικό για τα φυτά μας.

Read more...
 
Μελίγκρα ή αφίδα. Πως να την καταπολεμήσετε φυσικά στο βιολογικό σας κήπο
15-meligkra-9Ο μεγαλύτερος σύμμαχος της μελίγκρας, είναι τα μυρμήγκια. Επειδή εκκρίνει μια κολλώδη ουσία σαν μέλι, τα μυρμήγκια εκτρέφουν τη μελίγκρα για να καταναλώνουν το μελίτωμα.
Read more...
 
Πως να καλλιεργήσω βιολογική ντομάτα στον κήπο ή τη γλάστρα
12-ntomata-9Εάν δεν διαθέτετε κάποιο κήπο, μια καλή ιδέα είναι να φυτέψετε το φυτό σας σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι σας.
Read more...
 
Δημιουργήστε μόνοι σας κομπόστ για το βιολογικό σας κήπο
compost9Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία. Αυτή η ουσία λέγεται κομπόστ ή χούμους ή εδαφοβελτιωτικό.
Read more...
 
Mini θερμοκήπιο στο σπίτι από πλαστικά μπουκάλια
30-thermokipio-9Με τα πρώτα κρύα, τα ευαίσθητα φυτά ή οι σπόροι που έχουμε φυτέψει, χρίζουν προστασίας. Δείτε μια έξυπνη ιδέα για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε mini θερμοκήπια από πλαστικά μπουκάλια.
Read more...
 
Παγίδα για βρωμούσες. Πως τις αντιμετωπίζουμε στο βιολογικό κήπο
08-vromousa-biologika-pagida-bio-9Εάν η βρωμούσα επισκεφτεί τα φυτά μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εύκολη παγίδα, βασισμένη στο φως, το οποίο την έλκει. Ετσι λοιπόν θα μπει σε αυτή, αλλά δε θα μπορεί να εξέλθει
Read more...
 


Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.