Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μέσα στον Αύγουστο η 2η προκύρηξη ενισχύσεων στα βιολογικά
Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 19:51
16-bio 
Πριν κλείσει το καλοκαίρι θα γίνει η 2η προκήρυξη του Μέτρου της Βιολογικής Γεωργίας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος αναφέρει ότι ήδη έχουν κατατεθεί στην επιτροπή οι αναγκαίες τροποποιήσεις που θα συζητηθούν και σε συνάντηση του, με τον Επίτροπο Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν.
 
O κ. Τσιρώνης σε τοποθέτησή του στη Βουλή απαντώντας στην με αριθμό σε ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την επιδότηση των βιοκαλλιεργητών, ανέφερε με νόημα ότι «αν ξαφνικά από 19.000 που ήταν οι βιοκαλλιεργητές στην Ελλάδα είχαμε 65.000, αυτό έχει άλλα αίτια που ξεφεύγουν από τη σημερινή ερώτηση», υποστηρίζοντας πως δεν φταίει ο κόφτης Natura.

 
 
 
«Από εκεί και πέρα, πραγματικά προσπαθούμε να αλλάξουμε κριτήρια, να βάλουμε και άλλα κριτήρια, ώστε να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι και τουλάχιστον αυτοί που έχουν εμπειρία να μπουν μέσα», επεσήμανε σχετικά με τα κριτήρια αξιολόγησης της νέας προκήρυξης.
 
Σχετικά με τις πληρωμές των παλιών Βιολογικών, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελάχιστες εκκρεμότητες, οι περισσότερες από τις οποίες οφείλονται στις ΔΑΟΚ που έχουν υποστελέχωση και που αργούν να στείλουν τα χαρτιά. Οι ελάχιστες αυτές εκκρεμότητες αφορούν το προηγούμενο πρόγραμμα.
 
Οι πληρωμές δεν πρέπει να γίνονται στρεμματικά
Στην τοποθέτησή του ο Τσιρώνης τόνισε πως θεωρεί λάθος να δίνονται οι ενισχύσεις στους βιοκαλλιεργητές βάσει στρεμμάτων, αλλά θα πρέπει να δίνονται βάσει κιλών και ποιότητας. «Το 90% των προβλημάτων που έχει αυτή τη στιγμή η βιοκαλλιέργεια στην Ελλάδα είναι προβλήματα της ΚΑΠ και δεν είναι προβλήματα του προγράμματος. Όταν η ΚΑΠ πληρώνει στρεμματικά και αγροπεριβαλλοντικά και δεν συναρτά με την ποιότητα του προϊόντος ή με την ποσότητα του προϊόντος καθόλου και δεν βάζει ούτε καν μια ελάχιστη ποσότητα, είναι πολύ περιορισμένοι οι τρόποι ώστε να μπορέσουμε αυτή τη στιγμή ως χώρα να πούμε ότι ένας βιοκαλλιεργητής που βγάζει καλό προϊόν στην αγορά –γιατί αυτός είναι ο στόχος της βιοκαλλιέργειας- αυτός ανταμείβεται περισσότερο από κάποιον άλλον».
 
Απαντώντας για τον υποχρεωτικό σύμβουλο στο Μέτρο των Βιολογικών, ο αναπληρωτής είπε ότι είχε προτείνει να καταργηθούν τελείως, αλλά οι βιοκαλλιεργητές δεν ήθελαν.
 
Τα προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ χρονίζουν
Τέλος, για τον ΟΠΕΚΕΠΕ είπε ότι, τα προβλήματα είναι γνωστά και χρονίζοντα και είναι αυτά που δημιουργούν το πρόβλημα. «Τα πολυώροφα χωράφια, οι κακές δηλώσεις, που χτυπούν κυρίως τους βιοκαλλιεργητές. Εδώ πέρα, όμως, υπάρχει ένα ζήτημα.
 
Θα μιλήσω ενδεικτικά για τη Λέσβο, όπου πριν είχαμε τέσσερις χιλιάδες επικαλύψεις, ενώ τώρα έχουμε τετρακόσιες. Δεν λέω ότι επιχαίρουμε για τις τετρακόσιες επικαλύψεις, αλλά μη λέμε ότι αυτή τη στιγμή ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει πρόβλημα. Δεν το ανακαλύψαμε τώρα το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Είναι παλαιό, χρονίζον και λύνεται. Λύνεται με δραστικά μέτρα», κατέληξε στην ομιλία του ο Τσιρώνης
 
Πηγή: agronews.gr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.