Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μεγάλα άλματα για τις πωλήσεις βιολογικού κρασιού στην Ευρώπη το 2020
Τετάρτη, 04 Αύγουστος 2021 21:55
04-krasi
 
Μεγάλα άλματα στις πωλήσεις βιολογικού κρασιού στην Ευρώπη το 2020
 
Το 2020, οι πωλήσεις βιολογικού κρασιού έκαναν μεγάλα άλματα. Για τη βιολογική αμπελουργία, το 2019 ήταν ήδη έτος ρεκόρ. Η Γαλλία εξακολουθεί να ηγείται της βιομηχανίας.
 
Το πράσινο κύμα έχει χτυπήσει τους αμπελώνες της Γαλλίας. Η αύξηση των βιολογικών αμπελώνων το 2019 ήταν ρεκόρ (23%), καθιστώντας τη Γαλλία την τρίτη χώρα με περισσότερα από 100.000 εκτάρια βιολογικών αμπελώνων.
 
Έχουν ξεπεράσει την Ιταλία (+3%) και τώρα βρίσκονται στη δεύτερη θέση πίσω από την Ισπανία (+7%).
 
Στην Ιταλία, η ανάπτυξη έχει σταθεροποιηθεί σε μέτριο επίπεδο από το άλμα του 2016. Η ανάπτυξη του 14% στη Γερμανία είναι αξιοσημείωτη.
 
Αυτό σημαίνει ότι το όριο των 10.000 εκταρίων έσπασε. Για πρώτη φορά, η βιολογική ποσόστωση στη γερμανική αμπελουργία, στο 10,6 %, είναι υψηλότερη από εκείνη της γεωργίας στο σύνολό της.
 
 
organic-life
 
Και στην Αυστρία, η ανάπτυξη είναι δυναμική με σχεδόν 10% ανάπτυξη. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος σε όλες τις χώρες για να επιτευχθεί η βιολογική ποσόστωση 25 % που επιδιώκει η ΕΕ στην "Πράσινη Συμφωνία" έως το 2030.
 
Υψηλή ποσόστωση βιολογικού οίνου στη Γαλλία
Η γαλλική βιολογική τάση οφείλεται κυρίως στην εγχώρια ζήτηση. Οι πωλήσεις βιολογικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 13% το 2019 στα 11,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Συνεπώς, η βιολογική ποσόστωση στο εμπόριο αυξήθηκε στο 6,1 %. Κατά κεφαλήν, αυτό αντιστοιχεί σε 178 ευρώ σε σύγκριση με 144 ευρώ στη Γερμανία. Η βιολογική ποσόστωση στη Γαλλία είναι εκπληκτικά υψηλή, ιδίως στην κατανάλωση οίνου.
 
Σύμφωνα με μια μελέτη που ανατέθηκε από το ημι-κυβερνητικό Agence Bio, το 11,6 % του κρασιού που πωλείται στη Γαλλία προέρχεται από βιολογική καλλιέργεια. Ωστόσο, η ίδια μελέτη αναφέρει επίσης ότι συγκριτικά λίγοι καταναλωτές κρασιού επιλέγουν αποκλειστικά βιολογικά προϊόντα, δηλαδή περίπου ένα στα έξι. Αυτό είναι το χαμηλότερο μερίδιο σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων.
 
Η επίπτωση της πανδημίας
Στη Γερμανία, το έτος 2019 είχε ήδη επιφέρει μεγάλη αύξηση των πωλήσεων βιολογικών προϊόντων κατά σχεδόν 10%. Το corona έτος 2020 στη συνέχεια έσπασε όλα τα ρεκόρ, με πωλήσεις στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ήταν 22 %. Το φαινόμενο Corona ήταν επίσης σαφώς ορατό στο κρασί.
 
Το φαινόμενο Corona επιβεβαιώνεται από τον Peter Riegel, ιδιοκτήτη του ομώνυμου χονδρεμπόρου κρασιού στη λίμνη της Κωνσταντίας: «Για εμάς, η Κορόνα πολύ γρήγορα οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών ήταν σχεδόν ακριβώς 50 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο είναι ένα 20% περισσότερο από ό, τι το προηγούμενο έτος".
 
 
organic-life-courier
 
Επισημαίνει επίσης ότι πολλοί πελάτες ήταν πρόθυμοι να δαπανήσουν λίγο περισσότερο για το κρασί τους: "Είχαμε τη μεγαλύτερη αύξηση στα κρασιά γύρω στα δέκα ευρώ EVP. Τα κρασιά άνω των 20 ευρώ και ακόμα περισσότερο τα άνω των 30 ευρώ αυξήθηκαν επίσης δυσανάλογα.
Η σαμπάνια και το Μπορντό ήταν τα αστέρια." Παρ 'όλα αυτά, η εταιρεία κατάφερε να εργαστεί με ουδέτερο ως προς το CO2 τρόπο για πρώτη φορά πέρυσι, κάτι που επισημαίνει με υπερηφάνεια ο Peter Riegel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.