Διαφήμιση
Διαφήμιση
Υπερκάλυψη έως 545% στις επιδοτήσεις στα βιολογικά. Αύξηση προϋπολογισμού στα 550-600 εκατ. ευρώ
Τετάρτη, 11 Μάιος 2022 14:25
11-viologika 
 
Υπερκάλυψη έως 545% στις επιδοτήσεις στα βιολογικά. Αύξηση προϋπολογισμού στα 550-600 εκατ. ευρώ.
 
Σε αύξηση του προϋπολογισμού των δράσεων βιολογικής γεωργίας στα 550-600 εκατομμύρια ευρώ, προσανατολίζεται το ΥΠΑΑΤ μετά την υπερκάλυψη κατά 226% του αρχικού προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) των 490 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 250 εκατ. ευρώ για ήδη βιοκαλλιεργητές και τα υπόλοιπα για τους νεοεισερχόμενους.
 
 
organic-life-2
 
Η πέραν κάθε προσδοκίας συμμετοχή αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων στα σχετικά υπομέτρα 11.1 και 11.2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης με την υπερκάλυψη έως το 545% για τους νεοεισερχόμενους στα αροτραία και το 537% σε αιγοπρόβατα - βοοειδή προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη που μετουσιώνεται πλέον σε διπλή πρόκληση.
 
– από τη μια να αξιοποιηθεί το θετικό μομέντουμ για να ενισχυθεί η ελληνική παραγωγή βιολογικών προϊόντων που κατά κοινή εκτίμηση έχουν ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές, ειδικά στην αγορά της ΕΕ, με την εφαρμογή της νέας πράσινης συμφωνίας και το στόχο για αύξηση των βιολογικών στο 25% των συνολικών καλλιεργειών
 
– και από την άλλη να επιδοτηθούν μόνο όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη βιολογική γεωργία κι όχι όσοι ενδεχομένως έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα αποσκοπώντας στη λήψη της υψηλής επιδότησης.
 
Προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται, υπό τις οδηγίες του υπουργού κ. Γιώργου Γεωργαντά, ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη.
 
organic-life
 
Οι 63.768 αιτήσεις
Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, στα δύο υπομέτρα υποβλήθηκαν 63.768 (οριστικές) αιτήσεις από παλιούς βιοκαλλιεργητές και νέους ενδιαφερόμενους να ασχοληθούν με τη βιολογική γεωργία με αιτούμενο προϋπολογισμό 1.105.957.455 ευρώ, ήτοι 615.957.455 ευρώ περισσότερα από τον προϋπολογισμό.
 
Αναλυτικά οι πίνακες :
 
Συγκεντρωτικά 

11-biologika-pinakas-2

 

Ανα δράση

11-biologika-pinakas-1

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2022 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.