Banner
Banner
160 ΧΩΡΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΕ 370 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
Thursday, 24 May 2012 15:51

organic

Σύμφωνα με τα στοιχεία του The world of organic agriculture 2012 της FIBL και της IFOAM, οι χώρες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων έφτασαν τις 160 και η γεωργική επιφάνεια με βιολογικές καλλιέργειες τα 37 εκατ. εκτάρια (1 εκτάριο=10 στρέμματα).

Από αυτά τα 12 είναι στην Αυστραλία, τα 4,2 στην Αργεντινή και το 1,9 στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη με τη βιολογική μέθοδο καλλιεργούνται 10 εκατ. εκτάρια, δηλαδή το 2,1% της συνολικής γεωργικής επιφάνειας.

Τα στοιχεία που αφορούν την Ευρώπη δείχνουν την Ισπανία στην πρώτη θέση και ακολουθούν η Ιταλία και η Γερμανία. Το Λιχνενστάιν, η Αυστρία, η Σουηδία, η Εσθονία και η Ελβετία, είναι οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό βιολογικής γεωργίας σε σύγκριση με τη συμβατική (όλες πάνω από 10%).

Στα 37 εκατ. εκτάρια της βιολογικής γεωργίας στον κόσμο εργάζονται περισσότεροι από 1,6 εκατ. άνθρωποι.

Πηγή: engene


Επιστροφή στα βιολογικά νέα

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.