Banner
Banner
ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Tuesday, 10 December 2013 21:14
 
10-ktinotrofia
 
Τις 121 φτάνουν οι αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας στα Τρίκαλα, από τις 133 που κατατέθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία, με 12 απορριπτόμενους, με το ποσοστό των αιτήσεων που εγκρίθηκαν να ανέρχεται στο 90,98%.
 
Όπως αναφέρεται από την αρμόδια υπηρεσία του νομού, πριν από μόλις μερικά χρόνια, το ενδιαφέρον ήταν ελάχιστο και οι αντίστοιχες εγκεκριμένες αιτήσεις δεν ξεπερνούσαν τις έξι. Συνεπώς είναι εμφανής η στροφή, νέων αγροτών κυρίως, στο αντικείμενο, γεγονός ιδιαίτερα θετικό για την πρωτογενή παραγωγή της περιοχής.
 
Το πρόγραμμα είναι πενταετές ενώ το συνολικό ποσό ενίσχυσης που θα εισπράξουν οι δικαιούχοι για την πενταετία, ανέρχεται σε 6.603.589,70 ευρώ.
 
Οι δικαιούχοι μετά την έκδοση απόφασης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, θα κληθούν να προσέλθουν στην υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων για να υπογράψουν την σχετική σύμβαση.
 
Το σημαντικό ωστόσο δεν είναι μόνο το γεγονός ότι διαπιστώνεται μία στροφή των κτηνοτρόφων στην ποιοτική και βιολογική παραγωγή προϊόντων. Επίσης σημαντικό είναι ότι με αυτό τον τρόπο θα συνδεθεί η βιολογική κτηνοτροφία με τη βιολογική γεωργία, η οποία μπορεί να παράγει αξιόλογα προϊόντα στην περιοχή του νομού Τρικάλων, ωστόσο δεν υπάρχει αγορά που να υποδεχτεί τα προϊόντα αυτά και τα απορροφήσει σε τιμές αντίστοιχες της ποιότητάς τους.
 
Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τις βιολογικές ζωοτροφές, που σε πολλές περιπτώσεις, πωλούνται ως συμβατικά προϊόντα μιας και δεν υπάρχει πρόσβαση των παραγωγών σε βιολογικές αγορές.
 
Βέβαια, και σε ότι αφορά τη βιολογική κτηνοτροφία, τα προβλήματα δεν έχουν εξαλειφθεί στην περιοχή. Ένα από τα σημαντικότερα είναι τα βοσκοτόπια. Ένα ζήτημα που σύντομα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τόσο οι τοπικές αρχές όσο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις όμως μένουν ακόμη πολλά για να δοθεί λύση στο θέμα.
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.