Banner
Banner
ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΧΟ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Wednesday, 26 March 2014 12:13
 26-biologika
 
Την άμεση μεταρρύθμιση των κανόνων της ΕΕ προς ένα πιο αυστηρό πλαίσιο σχετικά με την παραγωγή, τους επίσημους ελέγχους και την εμπορία βιολογικών προϊόντων έχει θέσει ως στόχο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το νέο κανονισμό για τη βιολογική παραγωγή και τα βιολογικά προϊόντα που παρουσίασε στα πλαίσια του Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας, τη Δευτέρα 24 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες.
 
Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ σχεδιάζει μια αναθεώρηση στον κανονισμό του 2007 για τη βιολογική παραγωγή της ΕΕ θέτοντας στο επίκεντρο τον καταναλωτή και τον παραγωγό.
 
Η διατήρηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, η υποστήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης του τομέα της βιολογικής γεωργίας και η διασφάλιση του θεμιτού ανταγωνισμού είναι οι κύριοι στόχοι που ορίζονται από το νέο οργανικό πλαίσιο.
 
Η νομοθετική πρόταση και το σχέδιο δράσης παρέχουν κάποια μέσα για την επίτευξη αυτών των στόχων, αλλά μια συνεπή υλοποίηση του σχεδίου δράσης είναι απαραίτητη για να μπορέσει να επιτύχει.
 
IFOAM: Υψηλή η ζήτηση βιολογικών προϊόντων παρά την οικονομική κρίση
«Οι πρακτικές βιολογικής γεωργίας και τα βιολογικά τρόφιμα έχουν ήδη ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο στην ΕΕ για την αειφόρο γεωργία και την υψηλή ποιότητα παραγωγής τροφίμων στην Ένωση, που ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες προσδοκίες των πολιτών για τρόφιμα που είναι περιβαλλοντικά βιώσιμα και υγιή.
 
Οι καταναλωτές αναγνωρίζουν τα οφέλη και εμπιστεύονται τα βιολογικά προϊόντα, όπως αποδεικνύεται από τη συνεχή ανάπτυξη της αγοράς βιολογικών προϊόντων τα τελευταία χρόνια, παρά την οικονομική κρίση», λέει ο πρόεδρος της IFOAM EU (Διεθνής Ομοσπονδία Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας), Κρίστοφερ Στοπς.
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.