Banner
Banner
Νοσοκομείο προσφέρει βιολογικά γεύματα στους ασθενείς
Tuesday, 04 August 2015 13:02
04-biologika
 
Γεύματα με βιολογικά προϊόντα προσφέρει ένα πρωτοποριακό νοσοκομείο του Saint Loukas. Η ιδέα πολύ απλή και βασίζεται στο γεγονός πως όταν προσπαθείς να θεραπεύσεις έναν οργανισμό, δε μπορείς παράλληλα να τον δηλητηριάζεις με επικίνδυνες τροφές.
 
Έτσι το 2014, το Rodale Institute δημιούργησε ένα  βιολογικό αγρόκτημα 20 στρεμμάτων για να μπορεί  να προσφέρει στους ασθενείς του βιολογικά προϊόντα μέσα στην πανεπιστημιούπολη του Saint Loukas.
 
Σήμερα ένα χρόνο αργότερα μετά την μεγάλη επιτυχία μπόρεσε να διπλασιάσει την έκταση φτάνοντας τα 40 στρέμματα και στόχο την παραγωγή 45 τόνων τροφίμων ετησίως για να καλύψει 100% τις ανάγκες των ασθενών του αλλά και να προμηθεύει με καλάθια τροφίμων τους πρώτους μήνες τις νέες μητέρες που βγαίνουν από το μαιευτήριο του.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου πιστεύει ότι το μοντέλο αυτό σύντομα θα είναι επεκτάσιμο στα νοσοκομεία όλης της χώρας βοηθώντας τους ασθενείς να αναρρώνουν γρηγορότερα αφού η διατροφή είναι το φάρμακο, κατά τον Ιπποκράτη, αλλά και θα βοηθήσει και τα νοσοκομεία να γίνουν πιο αυτάρκη και βιώσιμα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.