Banner
Banner
Κλείνει ο δήμος Κορυδαλλού τη λαϊκή αγορά βιοκαλλιεργητών. Σε διαμαρτυρία καλεί ο σύλλογος
Monday, 14 December 2015 22:59
14-biologiki-laiki 
 
Σε διαμαρτυρία καλεί τους πολίτες  Κορυδαλλού ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής, λόγω της πρόθεσης των υπευθύνων να κλείσουν την βιολογική λαϊκή αγορά που γίνεται στην Πλατεία Ελευθερίας επί 17 συναπτά έτη.
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φίλοι και Φίλες, καταναλωτές και Καταναλώτριες,

Από το 1998 μας φιλοξενείτε στο Δήμο Κορυδαλλού, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου οι ίδιοι οι παραγωγοί διαθέτουμε τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα μας απευθείας σε εσάς δίχως μεσάζοντες.

Καθαρίζουμε 100% το χώρο της Αγοράς, χωρίς να χρεώνουμε το Δήμο ούτε 1€ και μεριμνούμε για τη στήριξη κοινωνικά ευπαθούντων ομάδων ( άποροι, άστεγοι, άνεργοι, παιδιά κ.ο.κ.) εφαρμόζοντας το χορηγικό πρόγραμμα "Αγάπη με το Κιλό" σε συνεργασία με το ίδρυμα "Ανάσα Ζωής" και την "Unesco", γεγονός το οποίο ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Γουρδομιχάλης αγνοεί παντελώς και θεωρεί ευτελές και "παράνομο".

Έχουμε καταφέρει σαν παραγωγοί βιοκαλλιεργητές εδώ και χρόνια, να λειτουργούμε τις πρότυπες Αγορές μας χωρίς καμία κρατική μέριμνα αλλά αντιθέτως με πλήρη αδιαφορία και πόλεμο συμφερόντων με σκοπό τον πλήρη αφανισμό μας.

Έχουμε καταφέρει εδώ και χρόνια να λειτουργούμε με τη στήριξή σας και ΜΟΝΟ τις ΑΓΟΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ! Και αυτό όπως διαφαίνεται ενοχλεί πολύ κάποιους!

Σήμερα, 14 Δεκεμβρίου στις 10.00 το πρωί, ο Εντεταλμένος Δημοτικό Σύμβουλος κ. Γ. Γουρδομιχάλης μας ενημέρωσε σε κατ' ιδίαν συνάντηση στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, ότι όλα τα παραπάνω είναι ασήμαντα και επουσιώδη!

Μας είπε ότι δέχτηκε καταγγελίες από 6 Σωματεία Λαΐκών Αγορών για τη λειτουργία των πρότυπων Αγορών μας και πως το μόνο που ουσιαστικά αφορά το Δήμο είναι το ανταποδοτικό τέλος ενοικίασης του δημόσιου χώρου που μας παραχωρείται εδώ και 17 συναπτά έτη και μας ενημέρωσε τελεσίγραφα για άμεση αναστολή της Λειτουργίας της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών στο Δήμο Κορυδαλλού.

Σε άμεση ανταπόκρισή μας, για από κοινού συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Κορυδαλλού για ενίσχυση και εφαρμογή του ανταποδοτικού μας προγράμματος "Αγάπη με το Κιλό" για τους ευπαθείς δημότες του Δήμου Κορυδαλλού, ο κος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος το θεώρησε ευτελές και μας διαμήνυσε τελεσιγράφως το κλείσιμο της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών!

Τελικά με ποιους είναι η Δημοτική Αρχή, αν όχι με τους Δημότες, τους παραγωγούς και τους Καταναλωτές;

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Κασιμάτης απουσίαζε για άλλη μια φορά από τη συνάντηση.

Οι κ.κ. σύμβουλοι του Δημάρχου μας ενημέρωσαν πως κρίνουν την Αγορά "παράνομη" και σε ανταπάντησή μας σχετικά με το νομικό πλαίσιο του θεσμοθετημένου πλέον Ν.4235/2014 του ΥΠΑΑΤ άρθρο 56 ( Farmers Markets) έδειξαν να έχουν παντελή άγνοια.

Δεν ευθύνονται ούτε οι βιοκαλλιεργητές, ούτε οι καταναλωτές για την ολιγωρία και την κωλυσιεργία του κράτους και των εκάστοτε Κυβερνήσεων!

Το ζήτημα που τίθεται είναι πολύ σοβαρό και δεν έχει να κάνει αποκλειστικά ούτε με τον κ. Γουρδομιχάλη, ούτε με το Δήμαρχο και το Δήμο Κορυδαλλού που μας φιλοξενεί και στηρίζει τις Αγορές μας 17 χρόνια τώρα ανελλιπώς. Το ΥΠΑΑΤ οφείλει πλέον να δώσει μια απάντηση ΤΩΡΑ!

Τι θα γίνει με τις θεσμοθετημένες, πλην όμως ανύπαρκτες για τους Δήμους και την Περιφέρεια, Αγορές Παραγωγών (Farmers’ Markets);

Μέχρι πότε θα θεωρούμαστε "παράνομοι" καθώς η απαιτούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης δε λέει να βγει και ας κοντεύουν δύο χρόνια από τη ψήφιση του σχετικού νόμου (ν. 4235/2014, ΦΕΚ Α’ 32);

Μέχρι πότε θα νιώθουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι μιας ευθύνης και μιας απόφασης, η οποία αιωρείται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια καθώς τα πρόστιμα του ΥΠΑΝ πέφτουν βροχή αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη;

Μέχρι πότε θα καλούμαστε να απολογηθούμε για όσα θα έπρεπε να μεριμνά και να αγωνίζεται καθημερινά η Πολιτεία, το Κράτος και η κάθε δημοτική αρχή; Καθαρό Περιβάλλον, Δημόσια Υγεία και Καθαρή Τροφή για όλους;
 
Εκκρεμεί, άγνωστο γιατί, η Κ.Υ.Α. που προβλέπεται στο άρθρο 62 (παρ.5αα, 5ββ, 5γγ) του ν. 4235/2014 με την οποία καθορίζονται τα αρμόδια όργανα, τα δικαιολογητικά και η τηρούμενη διαδικασία για την έναρξη λειτουργίας ή μετακίνησης των Αγορών Παραγωγών, τα ειδικά θέματα ως προς τους κανόνες λειτουργίας, τον έλεγχο τήρησης των κανόνων αυτών, την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, τα αρμόδια όργανα ελέγχου κ.λπ. με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με κλείσιμο οι 26 πρότυπες Αγορές Βιολογικών Προϊόντων της Αττικής! Αυτό είναι εγκληματική αμέλεια!

Την ώρα που ο πρωτογενής τομέας της χώρας μετράει απανωτά χτυπήματα από το τρίτο μνημόνιο, ακόμη και οι μικρές διέξοδοι, όπως η δυνατότητα των παραγωγών βιοκαλλιεργητών να πουλάνε στις Αγορές οι ίδιοι απευθείας στον καταναλωτή τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα τους, προφανώς σε χαμηλότερες τιμές, το ίδιο το κράτος θέλει να τις κλείσει τη μία μετά την άλλη.

Η μόνη απάντηση που λαμβάνουμε από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εδώ και δύο έτη είναι υποσχέσεις, ψεύδη και ανεύθυνες υπεκφυγές!

 Αυτό που άλλαξε τα τελευταία 20 χρόνια στη χώρα μας, είναι πως περίπου 30.000 αγρότες άλλαξαν τρόπο καλλιέργειας και καλλιεργούν πλέον χωρίς χημικά λιπάσματα και χωρίς φυτοφάρμακα. Περίπου 100.000 καταναλωτές άλλαξαν τρόπο διατροφής και περίπου 1.000.000 στρέμματα έχουν αποτοξινωθεί από χημικές ουσίες.

Υποστηρίξτε τον αγώνα μας! Υποστηρίξτε τη γη, το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία! Αγορές Παραγωγών Βιοκαλλιεργητών ΤΩΡΑ!

Οι αγορές βιοκαλλιεργητών είναι κοινό μας έργο και ζητάμε την υποστήριξή σας για να σταματήσει η απαράδεχτη συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους βιοκαλλιεργητές και τους καταναλωτές.

Ζητάμε να συνεχίσει η λειτουργία της αγοράς βιοκαλλιεργητών στον Κορυδαλλό όπως λειτουργεί 17 χρόνια τώρα!
Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 ΟΛΟΙ έξω από το Δημαρχείο Κορυδαλλού ( Λεωφ. Γρηγ. Λαμπράκη 240) στις 20.00!
 
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΣΕ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΤΡΟΦΗ!!!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ!

Τηλέφωνα
Δήμαρχος: 210-4990702, 210-4990703

Δ/ση Περιβάλλοντος και Πρασίνου:210-4990478
Δημαρχείο: 210-4990400, 210-4990449, 210-4990533-6

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ !

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ !

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤHN ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 14.00 -18.00 !

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!
 
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ !
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.