Καλλιεργήστε τα δικά σας βιολογικά σε έκταση του ΑΠΘ. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν |
Tuesday, 10 May 2016 11:47 |
![]() Καλλιεργήστε τα δικά σας βιολογικά σε έκταση του ΑΠΘ. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν !!!
Οι Θεσσαλονικείς έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τα δικά τους βιολογικά λαχανικά, σε χώρο που παραχωρείται από το ΑΠΘ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης
Συνολικά διατίθενται 100 κήποι με έκταση 100 τμ ο κάθε ένας και επιτρέπεται με την καθοδήγηση του ΑΠΘ να καλλιεργηθούν μόνο βιολογικά.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Τμήματος Γεωπονίας και του Αγροκτήματος του ΑΠΘ. Στους χρήστες παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της Σχολής και γεωπόνους και νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο.
Η καλλιέργεια γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και η διάθεση των κήπων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ ετησίως, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα γραφεία του Αγροκτήματος του ΑΠΘ (περιοχή «πράσινα φανάρια» Θέρμης) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
, στο φαξ: 2310473556 ή στα τηλ. 2310473842, 2310473792.
|