Banner
Banner
Ως το Δεκέμβρη ο πληρωμές για τα βιολογικά 2013-2014
Wednesday, 30 November 2016 17:43
 
30-biologika
 
Οι ενισχύσεις που αφορούν τη βιολογική γεωργία, θα πληρωθούν, για μεν την περίοδο 2013 - 2014 εντός του Δεκεμβρίου, για δε το 2015 εντός του πρώτου τριμήνου του 2017 τονίζει με ανακοίνωση του το ΥΠΑΤ
 
Ακολουθει η ανακοίνωση
Κατά τη διεξοδική και παραγωγική συζήτηση, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, που έγινε επί των θεμάτων που έθεσαν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων, ο Υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων:
 
Η πρόσφατη Υπουργική Απόφαση με την οποία αυξήθηκε το ανώτατο ποσό που μπορούν να εισπράξουν οι δικαιούχοι Εξισωτικής Αποζημίωσης των Ορεινών Περιοχών, από 100 ευρώ το εκτάριο σε 125 ευρώ το εκτάριο, εξαντλεί το όριο που επιτρέπει το εγκεκριμένο μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Οι κύριοι ωφελούμενοι από την αύξηση της αποζημίωσης είναι οι κτηνοτρόφοι, καθώς η κτηνοτροφία αποτελεί τη βασική δραστηριότητα στις Ορεινές Περιοχές.
 
Μέσα στο Δεκέμβριο θα πληρωθεί στους δικαιούχους αγρότες το σύνολο των ενισχύσεων του 2016 (υπόλοιπο βασικής ενίσχυσης, πρασίνισμα, εξισωτική κ.λπ.)
 
Επανεξετάζεται όλο το πλέγμα εκκρεμοτήτων για τις πληρωμές ενισχύσεων παλαιότερων χρόνων.  Ειδικά οι ενισχύσεις που αφορούν τη βιολογική γεωργία, θα πληρωθούν, για μεν την περίοδο 2013 – 2014 εντός του Δεκεμβρίου, για δε το 2015 εντός του πρώτου τριμήνου του 2017.
 
Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η στελέχωση των περιφερειακών κτηνιατρικών υπηρεσιών και η προσπάθεια αυτή είναι συνεχής εκ μέρους του Υπουργείου. Επιπλέον όμως, μέσω του μέτρου αγροτικών συμβούλων του ΠΑΑ, σύντομα οι κτηνοτρόφοι θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε κτηνιατρικές και άλλες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα.
 
Το ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζει τις υπάρχουσες δυνατότητες για να γίνει ακόμα πιο ευέλικτο το μέτρο της νόμιμης απασχόλησης αλλοδαπών με εργόσημο.
 
Για τη θωράκιση του Έβρου από τις ζωονόσους έχει υποβληθεί - και αναμένεται η έγκριση από την Ε.Ε. – πρόγραμμα προστασίας που θα αφορά τον αφθώδη πυρετό, την Οζώδη Δερματίτιδα, την Ευλογιά και την Πανώλη των μικρών μηρυκαστικών.
 
Εντός των επόμενων ημερών θα πληρωθούν στους δικαιούχους κτηνοτρόφους όλες οι εκκρεμείς οικονομικές αποζημιώσεις του 2016 για την Οζώδη Δερματίτιδα και τα λοιπά προβλήματα υγείας των ζώων, συνολικού ύψους περί τα 5,5 εκατ. ευρώ.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.