Banner
Banner
Τί έδειξε έρευνα σε 4 οικογένειες που έτρωγαν για 6 ημέρες βιολογικά και 6 συμβατικά
Monday, 01 April 2019 23:50
01-biologika 
 
Τί έδειξε έρευνα σε οικογένεια που έτρωγε για έξι ημέρες βιολογικά και έξι συμβατικά.
 
Ερευνητές από δυο πανεπιστήμια, έβαλαν στο μικροσκόπιο τα βιολογικά προϊόντα και εξέτασαν τέσσερις οικογένειες οι οποίες έτρωγαν για έξι ημέρες βιολογικά τρόφιμα και έξι συμβατικά.
 
Οι έρευνες έγιναν πρόσφατα από τα πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ και του Σαν Φρανσίσκο και κατέληξαν σε ένα σημαντικό συμπέρασμα: Μετά από μόλις μία εβδομάδα κατανάλωσης βιολογικών προϊόντων, τα επίπεδα των τοξινών στο σώμα μειώνονται σημαντικά.
 
 
organic-life
 
Εξετάζοντας τα ούρα τους πριν και μετά, οι ερευνητές βρήκαν μεγάλες ποσότητες από φυτοφάρμακα, τα οποία έχουν συνδεθεί με προβλήματα, όπως ο καρκίνος, η ορμονική ανισορροπία και οι νευρολογικές διαταραχές.
 
Το πιο εντυπωσιακό εύρημα ήταν η πτώση κατά 95% μιας τοξίνης που ονομάζεται μαλαθείο και η οποία συνδέεται με εγκεφαλική βλάβη στα παιδιά.
 
«Αυτή τη στιγμή, τα τοξικά παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες είναι συνηθισμένο φαινόμενο, μπορούμε όμως να αλλάξουμε το σύστημα. Είναι σαφές ότι μπορούμε να καλλιεργούμε τρόφιμα χωρίς φυτοφάρμακα» δήλωσε η Δρ. Kendra Klein, μία εκ των συγγραφέων της μελέτης.
 
Η Klein και οι συνεργάτες της επικεντρώθηκαν κυρίως στην έκθεση στα φυτοφάρμακα και όχι στις επιπτώσεις στην υγεία, αναφορικά με την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων. Οι μελέτες αυτού του είδους απαιτούν συνήθως χρόνο και πόρους, υπήρξαν ωστόσο σημαντικά συμπεράσματα:
 
 
organic-life-botana
 
 
Πρόσφατη μελέτη στη Γαλλία έδειξε 25% μείωση των περιπτώσεων καρκίνου μετά την εισαγωγή περισσότερων βιολογικών τροφίμων στη διατροφή. Άλλη έρευνα συσχέτισε την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων με τη βελτίωση των ποσοστών γονιμότητας.
 
Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν επίσης, ότι εκτός από τη μείωση των επικίνδυνων τοξινών στο σώμα, τα βιολογικά προϊόντα μπορούν να συμβάλλουν και στην προστασία του πλανήτη
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.