Banner
Συνταγή η αστακομακαρονάδα του ψαρά. Ψαρεύουμε και μαγειρεύουμε αστακοκαραβίδα 2,5 κιλά
29-astakomakaronada 
 
Συνταγή η αστακομακαρονάδα του ψαρά. Ψαρεύουμε και μαγειρεύουμε αστακοκαραβίδα 2,5 κιλά
 
Η αστακομακαρονάδα, αποτελεί ένα εκλεπτυσμένο έδεσμα, για τυχερούς όμως μόνον ουρανίσκους, μιας και η τιμή του αστακού, ως πρώτη ύλη, είναι αρκετά ακριβή, μιας και κυμαίνεται γύρω στα 70,00 ευρώ το κιλό.
 
 
 
 
Εμείς ψαρέψαμε και μαγειρεύουμε μια αστακοκαραβίδα 2,5 κιλών και παρουσιάζουμε τη συνταγή. Εξου και ο τίτλος, η αστακομακαρονάδα του… ψαρά !!!
 
Υλικά
Ένα βιολογικό κρεμμύδι

Ένα βιολογικό σκόρδο

Βιολογικό θυμάρι

Βιολογικό λευκό κρασί, ούζο ή κονιάκ για το σβήσιμο του φαγητού
 
 
Ένα κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών ( κοτόπουλου κατά προτίμηση )

Βιολογικά ζυμαρικά

Βιολογική σάλτσα ντομάτας
 
 

Βιολογικό ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Βιολογικό βασιλικό
 
Βιολογικό βούτυρο
 
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε μια πρέζα θυμάρι.

Προσθέτουμε τον αστακό και τον τσιγαρίζουμε δυο λεπτά σε κάθε μεριά, αφού πρώτα τον έχουμε ανοίξει στα δυο, τον έχουμε καθαρίσει και έχουμε σπάσει τις δαγκάνες, ώστε να βγει όλη η γεύση στη σάλτσα μας.
 
Σβήνουμε με το ούζο το κρασί ή το κονιάκ
 
Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε νερό και τον κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 8 λεπτά.
 
Αφαιρούμε τον αστακό από το σκεύος μας
 
Προσθέτουμε τη βιολογική σάλτσα ντομάτας, αλατοπίπερο, ελαιόλαδο, θυμάρι και το βασιλικό.
 
Αφού βράσει το νερό, ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και προαιρετικά όταν ετοιμαστούν, προσθέτουμε το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα μας.
 
Όταν βράσουν τα μακαρόνια, προσθέτουμε για μισό λεπτό ακόμα τον αστακό να πάρει extra γεύση το κρέας και σερβίρουμε, με φρέσκο βασιλικό, πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;

Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner