Banner
Κρυώνει ο σκύλος το χειμώνα ; Ποιά είναι τα σημάδια υποθερμίας
09-skilos-xeimona
 
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, με το κρύο να αρχίζει να δείχνει τα δόντια του. Αραγε ο σκύλος κρυώνει το χειμώνα ή όχι ;
 
Πόσες φορές άραγε δε έχει ακουστεί το… σκύλος είναι δεν κρυώνει. Η αλήθεια είναι πως εάν αρχίζετε και αισθάνεστε εσείς κρύο, τότε και το κατοικίδιο σας αρχίζει α κρυώνει και πρέπει να το έχετε μέσα στο σπίτι ή έστω σε προστατευμένο κλειστό εξωτερικό χώρο.
 
Φυσικά κάποιες ράτσες δείχνουν να απολαμβάνουν το κρύο και κάποιες άλλες όχι. Τα μικρά κοντότριχα (Chihuahuas, Miniature Pinschers κ.τ.λ), τα κουτάβια και οι ηλικιωμένοι σκύλοι είναι πιο ευαίσθητοι στο κρύο.
 
Τις κρύες ημέρες του χειμώνα καλό είναι να περιορίζετε χρονικά τις βόλτες του σκύλου σας έξω και να το βγάζετε μόνο για να κάνει την ανάγκη του.
 
Εάν ο σκύλος είναι σε εξωτερικό χώρο, τότε φροντίστε ώστε να είναι ζεστός ο χώρος που κοιμάται. Στρώστε στο σπιτάκι του εφημερίδες και τοποθετήστε μια χοντρή κουβέρτα.
 
Γενικά θα λέγαμε ότι εάν παρατηρήσετε το σκυλί σας θα καταλάβετε εάν κρυώνει ή όχι. Εάν τρέμει ή κοιτάει να πάει κάπου να προφυλαχτεί, σημαίνει πως κρυώνει. Εάν παίζει ανέμελο σα να μη συμβαίνει τίποτα, τότε δε συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Προσοχή πρέπει να δοθεί στην περίπτωση που ο σκύλος πάθει υποθερμία, αφού κινδυνεύει σοβαρά η ζωή του.  
 
Τα συμπτώματα της υποθερμίας είναι τα παρακάτω: Λήθαργος, αδυναμία, δύσπνοια, τρέμουλο, χαμηλός σφυγμός και τέλος το κώμα.
 
Εάν παρατηρήσετε τα παραπάνω συμπτώματα θα πρέπει να μεταφέρετε τον σκύλο σας στον κτηνίατρο γιατί κινδυνεύει η ζωή του.
 
Η έκθεση του σκύλου στο κρύο και την βροχή θεωρείται κακοποίηση ζώου και τιμωρείται από το νόμο.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.