Banner
Ομορφιά απαλλαγμένη από το στρες
20-stres
 
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής που ζούμε είναι το έντονο άγχος. Το στρες και η κούραση που βιώνουμε καθημερινά επηρεάζουν έντονα το σώμα μας εσωτερικά, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η εικόνα μας εξωτερικά, καθώς γνωρίζουμε πως το ένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το άλλο.
 
Σε μια καθημερινότητα, λοιπόν, όπου οι ρυθμοί είναι έντονοι, και η λάμψη και η ομορφιά μας τίθενται μονίμως σε δοκιμασία, πρέπει να βρούμε τρόπους για να αντισταθούμε και να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση.
 
organic-life
 
Τι συμβαίνει πραγματικά;
Σύμφωνα με το healthyme.gr, όταν βιώνουμε άγχος, το αίμα συσσωρεύεται στα ζωτικά όργανα για να εφοδιάσει κατάλληλα τον οργανισμό μας με οξυγόνο, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στην αγχώδη κατάσταση.
 
Το ίδιο συμβαίνει και όταν υπάρχει έντονη κούραση, με αποτέλεσμα να αιματώνονται και να οξυγονώνονται μεν τα όργανά μας για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες, όμως η επιδερμίδα μας να στερείται έτσι μια πολύτιμη «τροφή» της.

Όσο, λοιπόν, τα κύτταρα του αίματός μας εφοδιάζουν τα όργανά μας, η επιδερμίδα, τα νύχια, τα μαλλιά και άλλα μη ζωτικά όργανα μένουν στην άκρη, και αυτό έχει ορατές συνέπειες στην εικόνα μας.
 
Η θαμπή όψη, η έλλειψη ελαστικότητας, οι ρυτίδες, τα ξηρά μαλλιά και τα αδύναμα νύχια είναι αποτέλεσμα της στέρησης οξυγόνου, καθώς τα κύτταρα του αίματός μας δίνουν προτεραιότητα στη θρέψη των οργάνων μας, ώστε ο οργανισμός μας να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει.

Σημαντική δράση σε όλο αυτό παίζει και η κορτιζόλη. Όταν βιώνουμε έντονο στρες, τα επινεφρίδια παράγουν κορτιζόλη, μια ορμόνη που προκαλεί την απελευθέρωση σακχάρων, που επίσης έχουν σκοπό να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε μια στρεσογόνο κατάσταση.
 
Η παραγωγή, όμως, της κορτιζόλης μπορεί σε βάθος χρόνου να προκαλέσει φλεγμονές που συνεπάγονται δερματικά προβλήματα, όπως ρυτίδες, λεπτή επιδερμίδα, θαμπή όψη, κηλίδες, την ίδια στιγμή που και το κολλαγόνο μειώνεται.

Επίσης, οι γνωστές πλέον ελεύθερες ρίζες τρέφονται από το άγχος και ενισχύουν έτσι τη δράση τους ενάντια στα υγιή μας κύτταρα.
 
Η επίθεση των ελεύθερων ριζών στο DNA των κυττάρων αυτών προκαλεί ζημιές που αφήνουν πίσω τους ίχνη από κούραση, σημάδια γήρανσης, κηλίδες και χαλάρωση, που δεν είναι επιθυμητά σε άντρες και γυναίκες.

Τέλος, όλη αυτή η κατάσταση ενδεχομένως να μας προκαλεί ακόμη περισσότερο στρες, οπότε για να προλάβουμε ή να βελτιώσουμε τα αρνητικά αυτά σημάδια, πρέπει να τονώσουμε την καλή μας ψυχολογία και να παρέχουμε την κατάλληλη φροντίδα στην επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα νύχια μας.
 
 
 
Αντιμετωπίζοντας την κατάσταση
H πρώτη και σημαντικότερη οδηγία είναι να αντιμετωπίσουμε το στρες μας, βρίσκοντας τρόπους να το μετριάσουμε όσο περισσότερο γίνεται, με απώτερο σκοπό να εξαλειφθεί ή έστω να περιοριστεί σε βαθμό που δεν θα μας επηρεάζει σημαντικά.
 
Έτσι θα βοηθήσουμε τον εαυτό μας εσωτερικά, και θα βοηθήσουμε να φανεί αυτή η αλλαγή και εξωτερικά. Παράλληλα, είναι σημαντικό να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας ορισμένους πιο εξειδικευμένους κανόνες περιποίησης.
 
Είναι απαραίτητο να εντάξουμε στην καθημερινή μας φροντίδα τα αντιοξειδωτικά συστατικά, χαρίζοντας στην επιδερμίδα μας συνθέσεις που δρουν ενάντια σε όλες τις επιβλαβείς δράσεις που της στερούν τη νεότητα και τη λάμψη της.

Υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί και μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των σημαδιών που αφήνουν πίσω τους το στρες και η κούραση.
 
Μια σημαντική προσθήκη στη ρουτίνα ομορφιάς μας είναι η δράση εξειδικευμένων συστατικών και στην περιποίηση σώματος.
 
Συνθέσεις που ηρεμούν το σώμα και το πνεύμα μας βοηθούν να περιποιούμαστε τον εαυτό μας, την ίδια στιγμή που απολαμβάνουμε τις χαλαρωτικές δράσεις συστατικών, όπως η λεβάντα.
 
Τέλος, η ενίσχυση του οργανισμού μας εσωτερικά (μιας και από εκεί ξεκινούν όλα) με ειδικά συμπληρώματα διατροφής, θα μας βοηθήσει να παρέχουμε στον εαυτό μας μια πιο ολοκληρωμένη φροντίδα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
 
Πρώτη κίνηση, για όλους εμάς που αναζητάμε ευεξία, ζωτικότητα και μια πιο νεανική όψη, είναι να δώσουμε βάση στην αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού μας.
 
Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε με την βιταμίνη Ε, η οποία προστατεύει τον οργανισμό μας από τους επιβλαβείς παράγοντες του περιβάλλοντος ενώ παράλληλα συμβάλλει στην προαγωγή της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, σε συνδυασμό με έναν πιο θετικό τρόπο σκέψης και ψυχολογίας, μπορούμε να επιτύχουμε μια καλύτερη εξωτερική εικόνα που θα πηγάζει και από μέσα μας.
 

 

Περισσότερα από την ενότητα ομορφιά

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.