Banner
Οι σοβαροί κίνδυνοι που εγκυμονούν το μανικιούρ και το πεντικιούρ
06-manikiour
 
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες, οι οποίοι προειδοποιούν ότι το συχνό μακινιούρ – πεντικιούρ, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στο δέρμα.
 
Οι UV λάμπες που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες nail artists για να κάνουν πιο ανθεκτικό το βερνίκι στα νύχια κρύβει σοβαρούς κινδύνους.
 
organic-life
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς τα «φουρνάκια» αυτά έχουν παρόμοιες λάμπες με εκείνες του σολάριουμ.
 
Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Australasian Journal of Dermatology μια ομάδα από πλαστικούς χειρουργούς στην Ιρλανδία ανακάλυψε πως υπάρχει σύνδεση μεταξύ λάμπας και καρκίνου του δέρματος.
 
Ωστόσο, το πόσο επικίνδυνο είναι το «φουρνάκι» συνδέεται με την ποιότητα της λάμπας.
 
 

Το τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και Ανάπλασης του πανεπιστημίου του Galway συμβουλεύει 20 λεπτά πριν από την έκθεση στις λάμπες καλό θα ήταν βάζουμε λίγο αντηλιακό.
 
Ο Αυστραλός ερευνητής Dr Brad McKay τονίζει πως τα «φουρνάκια» δεν είναι σε καμία περίπτωση όσο επιβλαβή είναι όσο το σολάριουμ, αλλά και πάλι θέλει προσοχή.
 
Αν περιποιείσαι πολύ συχνά τα νύχια σου, μια λύση είναι να πάρεις το δικό σου φουρνάκι, ώστε να είσαι σίγουρη για την ποιότητα της λάμπας UV που θα επιλέξεις να εκθέσεις το δέρμα σου.
 

 

Περισσότερα από την ενότητα ομορφιά

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.