Tuesday, 14 May 2013 17:10 |
H εταιρεία Alegre Growshop σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λαχανοκομίας του ΤΕΙ Καλαμάτας, θα διοργανώσει στην Ελλάδα δυο εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα τις Σύγχρονες Καλλιέργειες Υδροπονία και Ενυδρειοπονία. Τα σεμινάρια θα είναι εντελώς δωρεάν για το κοινό αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές.
Τα σεμινάρια αυτά, προσδοκούν να προσφέρουν γνώσεις και πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην σωστή λειτουργία και διαχείριση των ερασιτεχνικών συστημάτων προσφέροντας μια εξαίρετη ευκαιρία εύκολης και γρήγορης παραγωγής ποιοτικών λαχανικών σε μικρούς αστικούς χώρους.

Παράλληλα, για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με μεγάλης κλίμακας καλλιέργειες, δίνουν την ευκαιρία εξοικείωσης με την φιλοσοφία διαχείρισης των υδροπονικών συστημάτων, μιας και η υδροπονία στα επόμενα χρόνια θα κατέχει και στη χώρα μας δεσπόζουσα θέση σε σχέση με τα συμβατικά παραγωγικά συστήματα.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε αυτά τα σεμινάρια θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μάθουν για τα συστήματα ενυδρειοπονίας (συστήματα συμπαραγωγής φυτών και ψαριών σε κοινή εγκατάσταση), πώς μπορεί να κατασκευαστεί ένα απλό αστικό σύστημα ενυδρειοπονίας και πώς μπορεί να το λειτουργήσει με ασφάλεια .
Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής που θα αποτελέσει τον βασικό πυλώνα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.
Η εταιρεία Alegre Growshop με 8 υποκαταστήματα στην Ελλάδα και την Βουλγαρία δραστηριοποιεί¬ται στο χώρο της κηποτεχνίας από το 2004. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει εξαπλώσει τις δραστηριότητές της και σε άλλα αντικείμενα όπως η υδροπονία, οι αρδεύσεις και η ενυδρειοπονία.
Στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει την μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων για την κάλυψη των αναγκών φοιτητών, ερασιτεχνών και επαγγελματιών με συνεχή ανάπτυξη σε δίκτυο καταστημάτων αλλά και σε παροχή υπηρεσιών αλλά και η μεταφορά τεχνογνωσίας προς τους πελάτες της εταιρείας.
Παράλληλα η εταιρεία προσπαθεί να στηρίξει δεσμούς συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας με κάθε δυνατό τρόπο. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας είναι και η συνδιοργάνωση των σεμιναρίων με το ΑΤΕΙ Καλαμάτας.
Η θεματολογία των Ημερίδων περιλαμβάνει : ►Εισαγωγή στην Υδροπονία (General Hydroponics- ομιλία στα Αγγλικά με μεταφραστή).
►Τύποι υποστρωμάτων (General Hydroponics- ομιλία στα Αγγλικά με μεταφραστή).
►Θρεπτικά διαλύματα, έλεγχος pH και EC (General Hydroponics- ομιλία στα Αγγλικά με μεταφραστή).
►Υδροπονικά λαχανικά στον κήπο και στην βεράντα ( Δρ. Αναστάσιος Κώτσιρας, Εργαστήριο Λαχανοκομίας ΤΕΙ Καλαμάτας).
►Εισαγωγή στην Ενυδρειοπονία (Παναγιώτης Καψής Alegre Growshop).
►Κατασκευή ενός απλού συστήματος Ενυδρειοπονίας (Παναγιώτης Καψής Alegre Growshop).
►Συστήματα έλεγχου Υδροπονίας – Ενυδρειοπονίας (Παναγιώτης Καψής Alegre Growshop).
Ο συνολικός χρόνος των σεμιναρίων θα είναι 8 ώρες.
Επιστροφή στην ενότητα αγοράς νέα...
|