Banner
Banner
Την αγανάκτηση του για το σκάνδαλο με τις μαϊμού επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ και τη στήριξη του στην Τυχεροπούλου εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Βιολογικών Προϊόντων
Friday, 23 May 2025 19:57
23-eborikos-sillogos-opekepe 
 
Με επιστολή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Βιολογικών Προϊόντων, εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το σκάνδαλο με τις μαϊμού αγροτικές επιδοτήσεις και δηλώνει τη στήριξη του, στην υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ κα Τυχεροπούλου, η οποία διώκεται μάλιστα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και έχει χάσει τη θέση της, επειδή απεκάλυψε το μεγάλο φαγοπότι.
 
Οπως χαρακτηριστικά τονίζεται, αν και το σκάνδαλο δεν αφορά τα βιολογικά και τις ενισχύσεις σε αυτά, ως κλάδος των βιολογικών, όλα αυτά τα χρόνια, αγωνιζόμαστε όχι μόνον για καθαρά τρόφιμα, αλλά και για καθαρές συνειδήσεις...
 
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Βιολογικών Προϊόντων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΑΘΗΝΑ 23/05/2025
 
Αγανάκτηση και οργή, μας προκαλεί το σκάνδαλο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με τις μαϊμού αγροτικές επιδοτήσεις των 45 εκ. ευρώ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα, την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και την δυσφήμισης της χώρας μας και ολόκληρου του αγροτικού μας δυναμικού.
 
Αν και το σκάνδαλο, δεν αφορά τη βιολογική παραγωγή, παρόλα αυτά, προκαλεί οργή και θλίψη, αφού «τσουβαλιάζει» ολόκληρο τον αγροδιατροφικό τομέα και πλήττει την αξιοπιστία μας, στα μάτια των καταναλωτών.
 
 
Να υπογραμμίσουμε επίσης, πως θίγει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του ΟΠΕΚΕΠΕ, με ορατό τον κίνδυνο, να μπλοκαριστούν όλες οι αγροτικές επιδοτήσεις και να μην καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις, στους δικαιούχους, προκαλώντας τεράστια ζημία στην αγορά.
 
Ως κλάδος των βιολογικών, όλα αυτά τα χρόνια, αγωνιζόμαστε όχι μόνον για καθαρά τρόφιμα, αλλά και για καθαρές συνειδήσεις.
 
Ετσι λοιπόν ζητάμε, την παραδειγματική τιμωρία, όλων των εμπλεκομένων και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.
Η σημερινή παύση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ από τα καθήκοντα του, ύστερα από το σάλο που δημιουργήθηκε, αποτελεί απλά την αρχή.
 
Καταδικάζουμε επίσης, σε έντονο βαθμό, τον πόλεμο που έχει υποστεί η κα Τυχεροπούλου, η υπάλληλος που αποκάλυψε την τεράστια απάτη, η οποία αντί να λάβει εύφημο μνεία για την αποτελεσματικότητα της, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει χάσει τη θέση της και διώκεται και ποινικά.
 
Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βιολογικών Προϊόντων
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;

Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner