Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μεγάλος ο κίνδυνος για την υγεία των παιδιών από τα φυτοφάρμακα
Σάββατο, 25 Ιανουάριος 2020 13:42
26-paidia 
 
Μεγάλος ο κίνδυνος για την υγεία των παιδιών από τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Οι μύθοι περί ασφαλών φυτοφαρμάκων», ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας (IFOAM), έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιδράσεις των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, που περιέχονται σε τρόφιμα, στην υγεία των ιδιαίτερα ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού όπως τα έμβρυα, τα νεογνά, και τα παιδιά.
 

organic-life
 
 
Μιλώντας στην Συνέντευξη Τύπου καθώς και στην επιστημονική ημερίδα, που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής – ΣΥΒΑΑ, ο Αυστραλός επιστήμονας και βιοκαλλιεργητής Andre Leu, τόνισε πως τα έμβρυα, τα νεογέννητα και τα παιδιά δεν έχουν τα προστατευτικά ηπατικά ένζυμα των ενηλίκων, και κατά συνέπεια τα σώματά τους δεν μπορούν να καταστρέψουν τα τοξικά κατάλοιπα και μάλιστα επί του παρόντος, οι δοκιμές φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται στις διαδικασίες έγκρισής τους δεν εξετάζουν τους ιδιαίτερους κινδύνους αυτών των ηλικιακών ομάδων.

Οι ειδικές απαιτήσεις του εμβρύου, του νεογέννητου και του αναπτυσσόμενου παιδιού σε σχέση με την αναπτυξιακή νευροτοξικότητα στηρίζονται σε υποθέσεις χωρίς πραγματικά δεδομένα. Επί του παρόντος, οι δοκιμές φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται στις διαδικασίες έγκρισης των κανονιστικών ρυθμίσεων δεν εξετάζει τους ιδιαίτερους κινδύνους αυτών των ηλικιακών ομάδων και η “Αποδεκτή Ημερήσια Πρόσληψη” καθορίζεται βάσει δοκιμών σε νεαρά ζώα.
 
Μέχρις ότου οι δοκιμές να σχεδιαστούν ειδικά για να εκτιμήσουν τους κινδύνους για το αναπτυσσόμενο έμβρυο και τα παιδιά, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με αυτές τις ηλικιακές ομάδες.
 

organic-life-botana
 
 
Ακολούθως ο συγγραφέας, που έχει διατελέσει και πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας (IFOAM), προχώρησε στην αποδόμηση βασικών μύθων που συντηρούν οι βιομηχανίες φυτοφαρμάκων, όπως, το ότι τα φυτοφάρμακα είναι εξονυχιστικά ελεγμένα, τα υπολείμματα τους είναι δήθεν ασφαλή σε μικρές ποσότητες, διασπώνται, ελέγχονται από αξιόπιστες αρχές και πως είναι απαραίτητα για την καλλιέργεια.
 

 

.............................................................
Δείτε ακόμα:
 
.............................................................
 
Ετσι λοιπόν, για μια ακόμη φορά και με τον εντονότερο τρόπο, τονίζεται η αναγκαιότητα για ασφαλή τρόφιμα, με τα βιολογικά προϊόντα να αποτελούν μονόδρομο για την υγεία μας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.