Διαφήμιση
Διαφήμιση
Βιβλιοπαρουσίαση : Οι μύθοι περί των ασφαλών φυτοφαρμάκων. Διοργάνωση ΣΥΒΑΑ
Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2020 19:50
16-biblioarousiasi
 
Βιβλιοπαρουσίαση : Οι μύθοι περί των ασφαλών φυτοφαρμάκων.
19/01/2020 διοργάνωση ΕΑΒΒΕ
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
«Οι μύθοι περί των ασφαλών φυτοφαρμάκων».
 
Οι βιοκαλλιεργητές καλούν σε γνωριμία με τον Andre Leu και τους «Μύθους περί ασφαλών φυτοφαρμάκων».
 
Με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου «Οι μύθοι περί ασφαλών φυτοφαρμάκων», του διεθνούς κύρους και πολύπειρου Αυστραλού βιοκαλλιεργητή Andre Leu, τ. προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας (IFOAM), καθώς και την πολυήμερη επίσκεψη του συγγραφέα στην χώρα μας, διοργανώνεται από τον Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής - ΣΥΒΑΑ,  Συνέντευξη Τύπου.
 
Η συνέντευξη θα γίνει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στις 12.00, σε αίθουσα του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα, για την πληρέστερη γνωριμία με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και το ευρύ κοινό.
 
Για το συγκεκριμένο βιβλίο, που εστιάζει - αποδομώντας τους - σε βασικούς μύθους που συντηρούν οι βιομηχανίες φυτοφαρμάκων, όπως, το ότι είναι εξονυχιστικά ελεγμένα, τα υπολείμματα τους είναι δήθεν ασφαλή σε μικρές ποσότητες, διασπώνται, ελέγχονται από αξιόπιστες αρχές και πως είναι απαραίτητα για την καλλιέργεια, θα μιλήσει ο ίδιος ο συγγραφέας και στελέχη του ΣΥΒΑΑ.
 
organic-life
 
Επισημαίνεται πως το πρόγραμμα των επισκέψεων του Andre Leu στην Ελλάδα ξεκινά την Κυριακή 19 Ιανουαρίου με βιβλιοπαρουσίαση – συζήτηση που διοργανώνει η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, στο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305) από τις 11.00 έως τις 14.00, όπου θα έχει μια πρώτη ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις κοινού και δημοσιογράφων.
 
Στην συνέχεια ο συγγραφέας θα μεταβεί στο Ηράκλειο Κρήτης όπου την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου διοργανώνεται αντίστοιχη εκδήλωση από την Ομάδα Βιοκαλλιεργητών Κρήτης, στις 11.00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στην οδό Ανδρόγεω 2.
 
Ακολούθως, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, θα βρεθεί στον Πύργο Ηλείας όπου θα συμμετάσχει σε συνέντευξη τύπου που διοργανώνεται από την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ηλείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου στο Δημαρχείο και ώρα 13:00.
 
Οι επισκέψεις του Andre Leu στην χώρα μας ολοκληρώνονται την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στην Αθήνα, όπου στο συνεδριακό αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιερά οδός 75), από τις 11.00 το πρωί θα συμμετάσχει σε εκδήλωση αναλυτικής παρουσίασης του βιβλίου και του συνολικότερου έργου του ενώπιον εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, των παραγωγών και των καταναλωτών βιολογικών προϊόντων, αλλά και του ευρύτερου κοινού.
 
Η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώνεται από τον Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής που είχε και την πρωτοβουλία της έκδοσης του εν λόγω βιβλίου.
 
Για συμμετοχή στην Συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου θα πρέπει να προσέλθετε στην μικρή αίθουσα τύπου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα) του 3ου ορόφου.
 
 
 
ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΓΡΑΦΕΑ
Ο Andreu Leu διατέλεσε πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας (ΔΟΚΒΓ/ IFOAM), του επικεφαλής οργανισμού σε παγκόσμιο επίπεδο για την βιολογική γεωργία.
 
Η ΔΟΚΒΓ έχει μέλη 800 περίπου οργανισμούς σε 120 χώρες. Σκοπός του είναι η υιοθέτηση οικολογικών, κοινωνικών και οικονομικών συστημάτων που βασίζονται στις αρχές της βιολογικής γεωργίας.
 
Ο Andreu Leu έχει πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας σε όλα τα στάδια της βιολογικής γεωργίας, όπως την καλλιέργεια, τη φυτοπροστασία, την αντιμετώπιση των ζιζανίων, τη μετασυλλεκτική διαχείριση, μεταφορά, διάθεση, ανάπτυξη νέων προϊόντων και την εκπαίδευση, στην Αυστραλία και σε πολλές άλλες χώρες.
 
Έχει ευρεία γνώση των περιβαλλοντικών και των γεωργικών συστημάτων στην Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αμερική, κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς απασχόλησής του σε αυτές τις χώρες.
 
Έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές σε περιοδικά εφημερίδες ιστοσελίδες και σε άλλα μέσα, σε πολλά πεδία της βιολογικής γεωργίας, περιλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής, του περιβάλλοντος, καθώς και σχετικά με τα οφέλη στην υγεία από την βιολογική μέθοδο καλλιέργειας.
 
Ο Andre και η γυναίκα του έχουν μια οικολογική εκμετάλλευση με τροπικά δένδρα στο Daintree του Κουήνσλαντ στην Αυστραλία, η οποία προμηθεύει ποιοτικά πιστοποιημένα φρούτα τις τοπικές και διεθνείς αγορές.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις:
- Για την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης: Ανδροκλής Γιάτσογλου 6943834921.
- Για την εκδήλωση του Πύργου: Ανδρέας Βαρώτσος 6976927187.
- Για την εκδήλωση του Ηρακλείου: Βαγγέλης Χουρδάκης 6978293326.
 
Για την εκδήλωση της Αθήνας: Στέφανος Παπαπολυμέρου, υπεύθυνος Τύπου, 6995110941, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής
www.bioagores.gr
Τηλ: 210-3615490
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

Περισσότερα βιολογικά νέα

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.