Banner
Banner
Τί δεν τρώνε οι γιατροί και γιατί;
21-giatroi
 
Υπάρχουν τροφές που ο ιατρικός κλάδος θεωρεί απαγορευμένες και τις αποφεύγει.
 
Δείτε ποιες είναι και τι εξήγηση δίνουν για την κάθε μία ξεχωριστά, και θα αναθεωρήσετε πολλά στη διατροφή σας χωρίς, βέβαια, να σημαίνει ότι θα ακολουθήσετε τις συνήθειές τους κατά γράμμα.
 
Παγωτό
Μάλλον θα σας έρθει κεραμίδα εάν ακούσετε τι έχουν να πουν οι γιατροί για το παγωτό.
 
"Πρόκειται για τη χειρότερη τροφή για τους ανθρώπους", λέει ο Dr. Hirt. "Είναι γεμάτο με χημικά, ορμόνες και παστεριωμένα γαλακτοκομικά.
 
Η παστερίωση μεταβάλλει τις πρωτεΐνες του γάλακτος. Περιέχει κορεσμένα λίπη και το χειρότερο όλων, ζάχαρη". Το frozen yogurt όμως;
 
Frozen yogurt
Και τι έχει να πει για το frozen yogurt; "Δεν είναι και πολύ καλύτερο. Περιέχει ζάχαρη, η οποία έχει καταστρέψει τον ανθρώπινο πολιτισμό περισσότερο από οποιοδήποτε συστατικό".
 
 
organic-life-2
 
 
 
 
 
Φρούτα και λαχανικά
Όχι όλα βέβαια, απλώς αυτά που περιέχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα. Ο Dr. Chandra προτείνει να επιλέγουμε τα βιολογικά.
 
Αποφύγετε τα πάντα που σας θυμίζουν το μάθημα της χημείας που κάνατε στο σχολείο. Π.χ. βενζοϊκό νάτριο + βρωμικό κάλιο = τροφή-που-δεν-θα-βάλω-στο-στόμα-μου".
 
Αναψυκτικά, χυμοί
Όλοι ξέρουμε ότι είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να πιει κάποιος "λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και της οξύτητας".
 
"Είναι τοξικά για τα δόντια σας και προκαλούν έλλειψη ασβεστίου. Επιπλέον προκαλούν παχυσαρκία λόγω της ζάχαρης που περιέχουν.
Γι' αυτό αφήστε τις δικαιολογίες και απλά φροντίστε να τα αποφεύγετε". Και σε αυτό συμφωνούν όλοι οι γιατροί.
 
Τροφές με τεχνητά χρώματα
"Εάν βλέπετε ότι περιέχει χρώμα με έναν αριθμό δίπλα, στρίψτε γωνία αμέσως".
 
"Συστατικά όπως το κίτρινο (ταρτραζίνη), το κόκκινο, και το μπλε προέρχονται από πίσσες λιθανθράκων και έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Το κίτρινο έχει συνδεθεί αποδεδειγμένα με τον καρκίνο και τη ΔΕΠ-Υ.
 
Αλλαντικά
"Πρόκειται για τη χειρότερη μορφή επεξεργασμένων τροφίμων καθώς περιέχουν πολλά λιπαρά, αλάτι και συντηρητικά".
 
"Η κατανάλωση των αλλαντικών έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του στομάχου, μεταξύ άλλων". Να θυμάστε ότι σε αυτά περιλαμβάνονται και τα λουκάνικα.
 
Επεξεργασμένο κοτόπουλο και ψάρια ιχθυοτροφείου
Όσον αφορά στο κοτόπουλο και στα ψάρια, οι άνθρωποι πιστεύουν συνήθως ότι είναι απόλυτα ασφαλές να τρώνε αυτή τη μορφή άπαχης πρωτεΐνης.
 
Αλλά εάν δεν διαβάζετε αυτά που αναγράφονται στη συσκευασία, τότε μπορεί να έχετε πρόβλημα στο τέλος.
 
 
organic-life
 
 
"Τα πουλερικά αρρωσταίνουν από διάφορες ασθένειες που κολλάμε κι εμείς". "Επιπλέον, τα φορτώνουν με χημικά όπως αρσενικό και άλλες τοξίνες.
 
Οι άνθρωποι θα πρέπει να καταλάβουν ότι όταν τρώνε ένα μη υγιές ζώο θα καταλήξουν και εκείνοι μη υγιείς".
 
Μη παστετριωμένο γάλα
Το εν λόγω γάλα είναι ιδιαίτερα βλαβερό καθώς περιέχει βακτήρια. Ο Dr. Maroon συστήνει βιολογικό γάλα καθώς τα "αντιβιοτικά και οι ορμόνες είναι ένα θέμα".
 
Το βιολογικό γάλα δεν περιέχει τις βλαβερές αυτές ορμόνες και αποτελεί καλύτερη επιλογή όταν θέλουμε να καταναλώσουμε γαλακτοκομικά τρόφιμα.
 
Λευκί αλεύρι
"Μιλάμε για το αλεύρι που έχει υποστεί επεξεργασία", εξηγεί ο Dr. Chandra. "Είναι ανώφελο να αφαιρούμε το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά φύτρο του σιταριού και στη συνέχεια να το αντικαθιστούμε με κάτι άλλο, όπως η θειαμίνη π.χ.
 
Αυτό όμως συμβαίνει, πιστεύω, για να μην ταγκίσει το προϊόν και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής... Είναι προτιμότερο να τρώτε φρέσκο ψωμί από ανεπεξέργαστο αλεύρι".
 
Συσκευασμένα τρόφιμα
Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το msn, μιλάμε για τα επεξεργασμένα τρόφιμα γενικότερα. Φυσικά υπάρχουν και γιατροί που τα τρώνε αλλά εκείνοι με τους οποίους μιλήσαμε εμείς τα αποφεύγουν.
 
"Σε γενικές γραμμές, τα φαγητά που είναι συσκευασμένα περιέχουν πολλά συντηρητικά για να μπορούν να παρεμείνουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ για μεγάλο χρονικό διάστημα".
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner