Banner
Banner
Πως να καθαρίσετε την καμένη ζάχαρη απο την κατσαρόλα;
23-kameni-katsarola
 
Πώς να πλύνετε τη ζάχαρη από μια κατσαρόλα; Υπάρχουν αρκετοί αποδεδειγμένοι τρόποι για να γίνει αυτό. Για αυτό χρειαζόμαστε μόνο τα εργαλεία που μπορούμε να βρούμε στην κουζίνα.
 
Οι μαύρες εναποθέσεις άνθρακα που απομένουν στον πάτο του τηγανιού μετά την παρασκευή μαρμελάδας ή σιροπιού είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν.
 
Επομένως, συνιστούμε τη χρήση ειδικών προϊόντων που διαλύουν καλά τα καμένα σωματίδια ζάχαρης:
 
• Αλατούχο διάλυμα. Για την παρασκευή του, 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας επιτραπέζιο αλάτι προστίθεται σε 6 λίτρα νερό.
 
Το προκύπτον διάλυμα καλύπτεται με όλες τις εναποθέσεις άνθρακα, μετά τις οποίες βράζει για περίπου 40 λεπτά. Με την πάροδο του χρόνου, η καμένη ζάχαρη θα πρέπει να εξαφανιστεί εντελώς.
 
 
 
 
• Μαγειρική σόδα. Πριν πλύνετε τη ζάχαρη από το τηγάνι, χύνεται με ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και χύνεται με νερό, καλύπτοντας όλες τις μολυσμένες περιοχές.
 
Βάζοντας το δοχείο στη σόμπα, το περιεχόμενό του βράζεται μέχρι να ξεκολλήσει η κρούστα ζάχαρης από τους τοίχους και τον πυθμένα.
 
• Οξύ λεμονιού. Αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που βοηθά στην απομάκρυνση όχι μόνο της καμένης ζάχαρης, αλλά και άλλων ακαθαρσιών που έχουν απομείνει στα σκεύη της κουζίνας.
 
Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε 5 g ξηρού κιτρικού οξέος σε λερωμένο τηγάνι και προσθέστε 1 λίτρο νερό.
 
Σύμφωνα με το el.healthy-food-near-me.com, για να κάνετε τον καθαρισμό πιο αποτελεσματικό, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον 5 μεγάλες κουταλιές αλάτι στο παρασκευασμένο διάλυμα. Σε αυτή τη μορφή, βράζεται σε μέτρια φωτιά μέχρι να αφαιρεθούν τελείως τα αποθέματα άνθρακα.
 
 
• Ξίδι (9%). Αυτό το προϊόν λειτουργεί καλά ακόμη και με πολύ καμένη ζάχαρη. Αδιάλυτο, χύνεται σε ένα μπολ, μετά το οποίο αφήνεται στην άκρη για 2 ώρες.
 
Μετά από λίγο, οι μαύρες αποθέσεις άνθρακα θα πρέπει να κινούνται καλά από το κάτω μέρος και τους τοίχους. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα σιδήρου για να την αφαιρέσετε.
 
• Ο ενεργός άνθρακας αφαιρεί την καμένη ζάχαρη από το τηγάνι σε μόλις 60 λεπτά. Ο αριθμός των δισκίων που χρησιμοποιούνται εξαρτάται από τον βαθμό λερώσεως των πιάτων.
 
Ο απορροφητής θρυμματίζεται σε μορφή πούδρας και στη συνέχεια καλύπτεται με όλες τις αποθέσεις άνθρακα και αφήνεται για μισή ώρα.
 
Μετά από 30 λεπτά, προσθέστε κρύο νερό στα πιάτα και διατηρήστε σε αυτή τη μορφή για παρόμοιο χρονικό διάστημα. Τα πιάτα πλένονται με υγρό απορρυπαντικό.

Πώς να ξεπλύνετε ελαφρά καμένη ζάχαρη;
Εάν το απόθεμα άνθρακα δεν είχε ακόμη χρόνο να μαυρίσει, τότε η απαλλαγή από αυτό είναι αρκετά απλή.
 
Για να το κάνετε αυτό, προσθέστε βραστό νερό στα πιάτα και αφήστε για μερικές ώρες. Μετά από λίγο, η ελαφρώς καμένη ζάχαρη θα λιώσει εντελώς και το τηγάνι θα καθαρίσει.
 
Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο να αφαιρέσετε μόνοι σας αποθέσεις άνθρακα από τα σκεύη κουζίνας. Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που διαθέτετε, όχι μόνο θα καθαρίσετε το τηγάνι σας από καμένη ζάχαρη, αλλά και θα παρατείνετε τη ζωή του.
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;

Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner