Banner
Banner
Σε είδος πολυτελείας εξελίσσεται σιγά σιγά το σουβλάκι
04-souvlakia
 
Κάποτε ήταν το έδεσμα του λαου, το ελληνικό street food. Οχι πιά.
 
Ο λόγος για το σουβλάκι – με πίτα και απ΄όλα ή όπως το πριτμάει ο καθένας.
 
 
 
Η τιμή του ανεβαίνει διαρκώς, είτε λόγω του ενεργειακού κόστους – όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες – είτε λόγω της αύξησης στις τιμές της πρώτης ύλης.
 
Εξελίσσεται σιγά σιγά σε είδος πολυτελείας
Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία Pricefox η μέση τιμή του σε πολλές περιοχές της Αττικής φτάνει ακόμα και τα 4,5 ευρώ.
 
Ενω σε περιπτώσεις – στο Ηράκλειο της Κρήτης για παράδειγμα – η τιμή του εκτοξέυεται ακόμα και στα 6 ευρώ.

Επίσης η Θεσσαλονίκη αποδεικνύεται πιο ακριβή από την Αθήνα αφού σε όλα τα είδη σουλβακίου η τιμή ξεπερνάει τα 5 ευρώ.
 
 
«Τα κρέατα από τα οποία παράγουμε το σουβλάκι έχουν πάει 100% πάνω.
 
Πώς θα μείνει το σουβλάκι στάσιμο; Και ο κόσμος έχει δίκιο. Γιατί λέει ήταν 3,5 και τώρα πήγε 4,5, πώς γίνεται;
 
Ένα σουβλάκι των 100 γραμμαρίων θα φτάσει κοντά στα 2,5 με 3 ευρώ περίπου, σκέτο.» λένε οι επαγγλεματίες.
 
Ενδεικτικές τιμές για ένα σουβλάκι ανά περιοχή της Αττικής
Δάφνη: 3,80€.
Νέος Κόσμος: 3,90€ – 4€.
Ηλιούπολη: 4,20€ – 4,40€.
Γκύζη: 3,70€ – 3,90€.
Κολωνάκι: 3,90€ – 4,40€.
Κηφισιά: 4,10€ – 4,30€.
Βουλιαγμένη: 4€ -4,20€.
Πειραιάς: 3,70€ -3,90€.
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;

Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner