Banner
Banner
Σε μείωση της ζάχαρης στα τρόφιμα κατά 20% προχωράει η Αγγλία έως το 2020
04-zaxari 
 
Η Αγγλία, προχωράει σε μείωση της ζάχαρης στα τρόφιμα έως το 2020 λόγω της αύξησης της παιδικής παχυσαρκίας.

Οι οδηγίες αφορούν 9 κατηγορίες επεξεργασμένων τροφών, όπως γιαούρτι, μπισκότα και δημητριακά και αναμένεται να υπάρξει μείωση της ζάχαρης κατά 20%
 
Σύμφωνα με την αρμόδια αρχή για τη δημόσια υγεία (Public Health England – PHE), για φέτος ο στόχος είναι να μειωθεί η κατανάλωση ζάχαρης κατά 5%.
 
Ακόμη, δημοσιεύτηκαν οδηγίες για το πώς η βιομηχανία τροφίμων μπορεί να μειώσει τη ζάχαρη στα προϊόντα της.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 
Το μέτρο έρχεται λογω του γεγονότος πως την προηγούμενη χρονιά καταγράφηκε ρεκόρ στον αριθμό των παιδιών, που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.
 
Η επίπτωση της παχυσαρκίας αυξήθηκε από 9,1% την περίοδο 2014-2015 σε 9,3% το διάστημα 2015-2016 στα παιδιά ηλικίας 3-4 ετών και από 19,1% σε 19,8% για τα παιδιά ηλικίας 6 ετών
 
Το μέτρο περιορισμού της ζάχαρης είναι μέρος ενός ευρύτερους προγράμματος του ΡΗΕ για την παραγωγή τροφίμων, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και έχει στόχο να ενθαρρύνει τη βιομηχανία τροφίμων να μειώσει όχι μόνο τη ζάχαρη αλλά και το αλάτι στα επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς και στη μείωση των θερμίδων σε αυτά.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner