Γιατί αυτή η επίθεση στο ρύζι με πρόσχημα το αρσενικό |
![]() Γιατί αυτή η επίθεση στο ρύζι;
Το τελευταίο καιρό οι εκπρόσωποι, αντιπρόσωποι και κομπραδόροι των μεγάλων παγκόσμιων εταιρειών τροφίμων έχουν εξαπολύσει μεγάλο πόλεμο στο ρύζι εν ονόματι του αρσενικού που περιέχει.
Το ρύζι για χιλιάδες χρόνια περιέχει μικροποσότητες αρσενικού (όπως και πολλά άλλα φυτά και θαλασσινά), που τα τελευταία χρόνια λόγω των φυτοφαρμάκων και της μόλυνσης των νερών έχουν αυξηθεί. Ταυτόχρονα το ρύζι αποτέλεσε για χιλιάδες χρόνια την βασική τροφή στα δισεκατομμύρια των ανθρώπων της Ασίας και κανείς από τους παλιούς δεν έπαθε καρκίνο.
Αντιθέτως με τους σύγχρονους ανθρώπους του «πολιτισμού» υπάρχει έξαρση του καρκίνου γιατί καταναλώνουν επεξεργασμένες τροφές.
![]() Το αρσενικό στην Κίνα έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία 2.000 χρόνια και ως παραδοσιακό ίαμα και μάλιστα η σύγχρονη κινέζικη ιατρική το χρησιμοποιεί για την αντιμετώπιση της προμυελοκυτταρικής λευχαιμίας(i).
Επίσης μια τυχαία ανακάλυψη συγκέντρωσης αρσενικού 80 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο (800 mg/lt), στα πόσιμα νερά μιάς περιοχής της Χιλής, οδήγησε σε μελέτες της υγείας του πληθυσμού, οι οποίες απέδειξαν ότι όντως το τοξικό μέταλλο σκότωνε τα καρκινικά κύτταρα του μαστού των γυναικών σε αντίθεση με τα υγιή μαστικά κύτταρα που επιδείκνυαν απρόσμενη αντοχή στο δηλητήριο!(ii)
Όλα τα ιχνοστοιχεία και τα προϊόντα της φύσης όσο θετικά και να είναι προς τη ζωή σε μεγάλες ποσότητες είναι τοξικά για τον άνθρωπο.
Γιατί λοιπόν αυτή η τοξική «ανάδειξη» της περιεκτικότητας του αρσενικού στο ρύζι και μάλιστα σαν πολύ επικίνδυνο παράγοντα; Εδώ μπαίνουν στη μέση τα τεράστια υπερκέρδη που θα έχουν οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρίες με τις πωλήσεις των επεξεργασμένων προϊόντων τους χωρίς γλουτένη. Αφού:
Έπεισαν τους περισσότερους καταναλωτές ότι η γλουτένη είναι δηλητήριο και όχι τροφή για τους μικροοργανισμούς του πεπτικού σωλήνα.
Πολέμησαν με όλα τα μέσα τους μικροοργανισμούς του πεπτικού σωλήνα με χλωριωμένο νερό, αναψυκτικά, αντιβιοτικά κ.λπ.
Έβγαλαν από την μέση το πραγματικό ψωμί από στάρι που περιέχει ελάχιστη γλουτένη και παρήγαγαν «ψωμί» με υπερβολικές ποσότητες γλουτένης που σε μερικές περιπτώσεις αγγίζει το 60%
Ξεγέλασαν τους σκεπτόμενους καταναλωτές ότι υπάρχει πραγματικά ζήτημα κοιλιοκάκης που από το 1 δείγμα στο εκατομμύριο έγινε 3%
Ξεγέλασαν όλους τους καταναλωτές ότι τα περισσότερα προβλήματα στον πεπτικό σωλήνα προέρχονται από την γλουτένη και όχι από τις σκληρές φυτικές ίνες το φλοιού των καρπών.
Εκδικούνται το ρύζι που εξοβέλισε το γάλα σόγιας από τα ράφια των μεγάλων καταστημάτων.
Αποφάσισαν:
Προϊόντα χωρίς γλουτένη
Το ρύζι, που δεν περιέχει γλουτένη, τους χαλάει την «σούπα»! Τα επεξεργασμένα προϊόντα δημητριακών χωρίς γλουτένη τα πωλούν 30€ το κιλό ενώ το καλό ρύζι κοστίζει 3€ το κιλό και είναι φυσικό πρωτογενές προϊόν. Χάνουν πολλά κέρδη. Πρέπει το ρύζι να φύγει από την μέση και θέλουν να το σκοτώσουν με αρσενικό!
Όμως το ρύζι επιδεικνύει απρόσμενη αντοχή στο δηλητήριο των μεγάλων παγκόσμιων εταιριών τροφίμων.
Παρά τις κακολογίες, παρά τις δυσλειτουργίες των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, οι παραγωγοί βιολογικού ρυζιού δεν χρησιμοποιούν τα φυτοφάρμακα ούτε τα μολυσμένα νερά με αποτέλεσμα να έχουμε ρύζι με φυσιολογική περιεκτικότητα σε αρσενικό δίνοντας την δύναμη στον ανθρώπινο οργανισμό να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και τους καρκίνους της σημερινής ζωής.
Γιωργ. Κωστής
ΒΙΟ.ΖΩ
Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ; |