Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μέντα για φούσκωμα και ευερέθιστο έντερο!
04-menta
 
Άν νομίζατε ότι η μέντα βοηθάει μόνο στην καθαρή αναπνοή ή χρησιμοποιείται σαν διακοσμητικό στα διάφορα κοκτέιλ, σας έχουμε νέα!
 
Η μέντα και κυρίως το έλαιό της είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα για στομαχικές διαταραχές όπως το φούσκωμα και η δυσπεψία.
 
Μπορεί επίσης να ανακουφίσει από τα συμπτώματα στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. 
 
Η μέντα ως βότανο αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο για την στοματική υγιεινή μας, ενώ μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα μια εποχική αλλεργία αλλά και το κοινό κρυολόγημα με πυρετό.
 
Πολύ αποτελεσματικό είναι επίσης και το τσάι μέντας! Διαβάστε παρακάτω, ποιές είναι οι ιδιότητες της.
 
Μέντα για Δυσπεψία και φούσκωμα
Η μέντα εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται στις στομαχικές διαταραχές και τη δυσπεψία. Φαίνεται πως διεγείρει την έκκριση της χολής και συμβάλλει έτσι σε καλύτερη πέψη.
 
Το έλαιο της μέντας ανακουφίζει από πόνους και δυσάρεστα αέρια, μειώνοντας έτσι το φούσκωμα που συχνά μας καταβάλλει μετά το φαγητό.
 
Συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν έλαιο μέντας αλλά και έλαιο κύμινου φαίνεται να έχουν συνεργιστική δράση και να ανακουφίζουν από τη δυσπεψία.
 
organic-life
 
Έλαιο μέντας και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
Σύμφωνα με πολλές έρευνες οι εντεροδιαλυτές κάψουλες με έλαιο μέντας, επιτρέπουν στο έλαιο να διαπεράσει ανεπηρέαστο το στομάχι και να διαλυθεί στο έντερο.
 
Μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου, όπως ο κοιλιακός πόνος, το πρήξιμο και τα αέρια.
 
Ωστόσο, εάν οι κάψουλες δεν είναι εντεροδιαλυτές τότε μπορεί να προκύψουν προβλήματα όπως καούρα και ναυτία.
 
Σε μια διπλή τυφλή μελέτη το 75% των ασθενών με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου που πήραν εντεροδιαλυτές κάψουλες με έλαιο μέντας δυο φορές την ημέρα για τέσσερις εβδομάδες, είχαν τουλάχιστον 50% μείωση των ολικών συμπτωμάτων συγκριτικά με την απουσία αλλαγής σε όσους πήραν placebo.
 

balloon-tsantes

 
Παρενέργειες
Κάποιες παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν είναι οι καούρες, αίσθημα καύσου σε περίπτωση διάρροιας, αλλεργικές αντιδράσεις όπως κοκκίνισμα και πονοκέφαλος.
 
Για να μειώσετε τις πιθανότητες για κάποια παρενέργεια επιλέξτε συμπλήρωμα μέντας σε εντεροδιαλυτή κάψουλα και κάντε λήψη δυο ώρες μακριά από φαρμακευτική αγωγή.
 
Αποφύγετε το έλαιο μέντας αν πάσχετε από αχλωρυδρία (κατάσταση όπου δεν παράγεται υδροχλωρικό οξύ στο στομάχι). Επίσης, αντενδείκνυται η λήψη του σε εγκυμοσύνη και θηλασμού.
 
Επιλέξτε λοιπόν την μέντα και το έλαιό της και απαλλαγείτε από το φούσκωμα και τη δυσπεψία! Δείτε τη ζωή σας να βελτιώνεται αν υποφέρετε από τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου.
 
Ακόμα κι αν δεν έχετε τίποτα από τα παραπάνω, απολαύστε ένα ποτήρι ζεστό τσάι μέντας και αφήστε το άρωμα και τη γεύση του να σας συνεπάρει.
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.