Διαφήμιση
Διαφήμιση
Το Βυζίκι Αρκαδίας περιορίζει την πλαστική σακούλα με χορηγία του Organic Life
23-vyziki 
 
Το Βυζίκι Αρκαδίας περιορίζει την πλαστική σακούλα με χορηγία του Organic Life

Η κοινότητα Βυζικίου, στην ορεινή Αρκαδία, περιορίζει τη χρήση πλαστικής σακούλας, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των κατοίκων, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.
 
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του κοινοτάρχη του χωριού, κου Ανδρέα Μερεντίτη, την οποία ο Organic Life αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια, διαθέτοντας δωρεάν υφασμάτινες τσάντες, διάστασης 50 x 53.
 
 
organic-life
 
Οι τσάντες θα μοιραστούν στους κατοίκους της κοινότητας, οι οποίοι πλέον θα κάνουν τα ψώνια τους από την τοπική και όχι μόνον αγορά, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και οικολογικής ευαισθητοποίησης.
 
Γιατι η προστασίας του περιβάλλοντος, είναι υποχρέωση όλων μας…
 
Το Βυζίκι Αρκαδίας
Το Βυζίκι (παλαιότερα: Βυζίτσι ή Βυζίτζι) είναι ένα ορεινό χωριό του Νομού Αρκαδίας, στην πρώην Επαρχία Γορτυνίας. Σύμφωνα με το Διοικητικό Μεταρρυθμιστικό Σχέδιο "Καλλικράτης", αποτελεί Τοπική Κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Τροπαίων του Δήμου Γορτυνίας.
 
Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 750 μέτρων. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι δυο κεντρικές πλατείες, τα δύο "καστρόσπιτα" εκεί κοντά, το Λαογραφικό Μουσείο και ο Ναός του Αγίου Νικολάου, που δεσπόζει ψηλά στο κέντρο του χωριού.
 
Οι μόνιμοι κάτοικοι σύμφωνα με την Απογραφή του 2011 είναι 232, με τους περισσότερους να είναι ηλικιωμένοι. Η βασική παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής είναι η κτηνοτροφία (κυρίως αιγοπρόβατα), ενώ σε δεύτερο βαθμό έρχεται η γεωργία.
 
Το Βυζίκι έχει χαρακτηριστεί επισήμως παραδοσιακός οικισμός.
 
 
Ιστορικά στοιχεία και ευρήματα
Στην ανατολική άκρη της περιφέρειας του Βυζικίου υπάρχουν απομεινάρια του Φράγκικου Κάστρου της Άκοβας και κάθε Αύγουστο - για περισσότερα από 40 χρόνια - πραγματοποιούνται πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις με την ονομασία "Φεστιβάλ Άκοβας".
 
Στην ίδια περιοχή, έχουν βρεθεί αρχαιότητες που υποδηλώνουν συνεχή ανθρώπινη παρουσία από τα αρχαία χρόνια Ενδέχεται να πρόκειται για την αρχαία πόλη Τεύθις του Παυσανία, την οποία έχει επιτυχώς ... διεκδικήσει η Δημητσάνα.
 
Το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή το δυτικό άκρο της περιφέρειας του χωριού, βρίσκεται μέσα στην περιοχή της Αρχαίας Θέλπουσας, η οποία - δηλαδή ότι έχει απομείνει από αυτήν - περιμένει ακόμη τη σωστή ανασκαφή της.
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.