Γιατί να αγοράσω βιολογικά προϊόντα ; Που υπερτερούν έναντι των συμβατικών, ποιες είναι οι τυπικές πρακτικές της βιολογικής γεωργίας.
|
Περισσότερα...
|
Η κότα έκανε το αυγό ή το αβγό την κότα ; Σε αυτό το ερώτημα δε μπορούμε να απαντήσουμε με σιγουριά, μπορούμε όμως να σας επιβεβαιώσουμε, πως καλό είναι και η κότα και το αυγό, να είναι βιολογικής εκτροφής !!!
|
Περισσότερα...
|
Το βιολογικό αλεύρι, κατέχει ίσως τη σημαντικότερη θέση στη βάση της διατροφής. Προέρχεται κυρίως σιτάρι και ακολουθεί το κριθάρι, η σίκαλη και το καλαμπόκι, ενώ θα βρούμε και βιολογικά άλευρα από ρύζι, από όσπρια, σόγια, αλλά και ξηρούς καρπούς.
|
Περισσότερα...
|
Η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Κομισιόν, δημοσίευσε μελέτη, ως προς τις τάσεις των τιμών στα βιολογικά προϊόντα, συγκριτικά με τα συμβατικά, από το 2023 έως και τον Ιανουάριο του 2024
|
Περισσότερα...
|
Ο κίνδυνος εμφάνισης λεμφώματος μη-Hodgkin ήταν 73% και ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού μετά την εμμηνόπαυση ήταν 21% χαμηλότερος σε όσους κατανάλωναν βιολογικά τρόφιμα.
|
Περισσότερα...
|
Το γεγονός ότι αποτελούνται από φυτικά συστατικά με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες, χωρίς «ύποπτες» χημικές ουσίες, σημαίνει ότι δρουν σε αρμονία με τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού μας
|
Περισσότερα...
|
Στη βιολογική μελισσοκομία απαγορεύεται η χρήση αντιβιοτικών, είτε για θεραπευτικούς ή προληπτικούς σκοπούς. Απαγορεύεται η τεχνητή διατροφή. Μόνο σε εξαιρετικές συνθήκες μπορεί αυτή να
|
Περισσότερα...
|
Βιολογική σοκολάτα ή συμβατική ; Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τις κυριότερες διαφορές τους και η επιλογή είναι δική σας.
|
Περισσότερα...
|
Όταν η αγελάδα τρέφεται με συμβατικές ζωοτροφές, επιβαρυμένες με φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα, οι ουσίες αυτές μεταφέρονται και στο γάλα που παράγει το ζώο, με αποτέλεσμα |
Περισσότερα...
|
Η βιολογική καλλιέργεια είχε ως αποτέλεσμα την καλύτερη διατροφή των κονδύλων πατάτας με Β και Cu, τα οποία είναι κρίσιμα στοιχεία για την ανάπτυξη των φυτών και την επιβίωση, αλλά συχνά διαπιστώθηκε ότι είναι ελλιπής στο έδαφος.
|
Περισσότερα...
|
Από μεγάλη μελέτη ( QLIF ) που συμμετείχαν 33 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, διήρκησε 4 χρόνια και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προέκυψε ότι τα βιολογικά τρόφιμα
|
Περισσότερα...
|
Είναι πιο πλούσιο σε ασβέστιο και σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6, οι οποίες υπάρχουν στα φρέσκα βιολογικά φρούτα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του
|
Περισσότερα...
|
Οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν ότι τα βιολογικά τρόφιμα συμβάλλουν σε μια υγιεινή επιλογή για την ανάπτυξη των παιδιών τους, αλλά κάνοντας την αλλαγή, προκύπτουν ορισμένοι προβληματισμοί
|
Περισσότερα...
|
Στην Ελλάδα παράγονται βιολογικά ψάρια ήδη από το 2006, κυρίως λαβράκια και τσιπούρες.
|
Περισσότερα...
|
Πόσο πιο ακριβά είναι τα βιολογικά προϊόντα ; Που οφείλεται η διαφορά αυτή ; Τι πιστεύουν οι καταναλωτές ; Ο Organic Life, έψαξε, σύγκρινε, έκανε δημοσκόπηση και σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας του.
|
Περισσότερα...
|
|
|
|
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL |