ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΓΚΑ βιολογικό μέλι / γύρη / βασιλικός πολτός

ktima-fuga
 
ktima-fuga-proiontaΚτήμα Φούγκα. Βιολογικό μέλι / μελισσοκομικά

Σαν παραμύθι...
Μια φορά κι ένα καιρό επτά άνθρωποι, κυνηγημένοι από την πανέμορφη αλλά κακιά μάγισσα Αθήνα, ξεκίνησαν να βρουν την τύχη τους αλλού.
Δρόμο παίρνουν, δρόμο αφήνουν, έφτασαν στην Ηλεία!!!

Εκεί η καλή γριούλα, που τη βοήθησαν να μεταφέρει τα ξύλα και που τους υπέδειξε ένα μικρό παράδεισο: Eνα κτήμα, δίπλα σ' ένα μεγάλο δάσος με πανύψηλες βελανιδιές, όπου ένα μικρό ποτάμι κυλούσε μέσα από πυκνή βλάστηση και μια δροσερή πηγή, κάτω από αρχαία πλατάνια, ανάβλυζε τα κρυστάλλινα νερά της.
Εκεί ... "φούγκεψαν" οι επτά μας φίλοι.
 
Βιολογικά μελισσοκομικά προϊόντα :
- Βιολογικό μέλι ( έξι ποικιλίες )
- Βιολογική νωπή πολυανθική γύρη
- Βιολογικός φρέσκος βασιλικός πολτός

Στο Κτήμα Φούγκα, ήδη από τα πρώτα μας μελισσοκομικά βήματα το 1993, εφαρμόζουμε τις αρχές της Βιολογικής Μελισσοκομίας, ορμώμενοι από τις επιταγές της οικολογικής μας συνείδησης, όπως αυτές εκφράζονται στο ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο, πολύ πριν υιοθετηθούν επίσημα από το ελληνικό δίκαιο (η πρώτη επίσημη ενσωμάτωση του όρου "βιολογική μελισσοκομία" και των αρχών που τη διέπουν στο ελληνικό νομικό πλαίσιο έγινε το 2003).

Αντιλαμβανόμενοι τις μέλισσες σαν ένα ζωντανό οργανισμό, η μελισσοκομική μας πρακτική προσανατολίζεται στο σεβασμό της φυσικής υπόστασης του μελισσιού. Παίρνοντας πάντα τόσα όσο είναι το όριο της "προσφοράς" τους, δεν ξεπερνούμε ποτέ το όριο αυτό, κάτι που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επιβίωση του ζωντανού αυτού οργανισμού-συστήματος.

Για το λόγο αυτό το μέλι "Κτήμα Φούγκα" παράγεται πάντα σε περιορισμένη αναλογικά ποσότητα, ώστε να μην οδηγούμαστε σε άσκοπη εκμετάλλευση των φυσικών αποθεμάτων των μελισσιών αφού στόχος μας είναι η ποιοτική και οικολογική μελισσοκομία.

Ετσι:
• Χρησιμοποιούμε ειδικές κυψέλες, οι οποίες, σύμφωνα με τις μελέτες, προσομοιάζουν στο πραγματικό περιβάλλον μιας φυσικής κυψέλης.

• Αφήνουμε πάντα τις μέλισσες να τρέφονται από το μέλι που παράγουν οι ίδιες. Μόνο όταν το μελίσσι βρεθεί σε πολύ μεγάλο κίνδυνο μπορεί να το τροφοδοτήσουμε εξωτερικά, αποκλειστικά με τροφές που επιτρέπονται στη βιολογική μελισσοκομία και μάλιστα τόσο όσο χρειάζεται μόνο για να τραφούν (όχι να αποθηκεύσουν), ώστε το μέλι που θα φτάσει στον καταναλωτή να είναι το κατά το δυνατόν καλύτερο προϊόν της μέλισσας.

Κτήμα Φούγκα
Κοινότητα Λουκά Εφύρα 270 69
Τηλ.: 26220-93418 / Κιν.: 6976 675 227
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οδηγός αγοράς

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
organiclife.gr | 2023 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.