ΜΕΛΙΜΑ βιολογικά παστέλια

melima-b

melima-pasteliaΤο βιολογικό παστέλι «ΜΕΛΙΜΑ» που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, είναι χειροποίητο, παραδοσιακό και πολύ - πολύ απολαυστικό!

Παράγεται ΜΟΝΟΝ με 100% βιολογικό μέλι, όχι και με μέλι.
 
Συνήθως τα άλλα είναι αναλογίας 90% γλυκόζη, αμυλοσιρόπια, ζάχαρη και το πολύ 10% μέλι.

Γίνεται ΜΟΝΟΝ χειροποίητα, γιατί στις βιομηχανικές γραμμές παραγωγής το μέλι κολλάει παντού. Και να θέλουν οι βιομηχανίες να παράγουν παστέλια μόνο με μέλι, δε μπορούν.

Το σουσάμι του είναι αναποφλοίωτο, επομένως διατηρεί όλα τα ιχνοστοιχεία και τις φυτικές ίνες.

Είναι σχετικά ωμό (δεν καβουρδίζεται γιατί πάλι θα καταστραφούν τα χρήσιμα συστατικά).

Περιέχει τόσο μέλι, όσο χρειάζεται για να δέσει. Το μέλι είναι εύκολο να καταναλωθεί. Το ζητούμενο είναι να φάμε σουσάμι που είναι υψηλής διατροφικής αξίας και καταναλώνεται πιο δύσκολα. Επίσης, το πολύ μέλι έχει πολλές θερμίδες και λιγώνει, θα κολλούσε στη συσκευασία και θα λέρωνε τα χέρια κ.λπ.

Η συσκευασία του (30γρ.) είναι ατομική μερίδα. Η ποσότητα αυτή είναι αρκετή για να χορτάσει κάποιος.
 
Μπορεί να χωρέσει σε σχολικές και γυναικείες τσάντες, στο συρτάρι του γραφείου, σε ντουλαπάκια αυτοκινήτων κ.λπ., έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να καλύπτει ένα γεύμα με εύκολο και γρήγορο τρόπο (αθλητές - ορειβάτες τα έχουν στις τσέπες των παντελονιών τους και τα ανοίγουν ακόμα και με το ένα χέρι, ενώ με το άλλο κρατάνε το σχοινί ή το βράχο. Τους δίνουν ενέργεια εύκολα και γρήγορα).

Έχει ένα χρόνο διάρκεια. Το μέλι είναι συντηρητής των υλικών στα οποία χρησιμοποιείται. Μέχρι 30οC δεν αλλοιώνεται και σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες απλώς χαλάει το σχήμα πιο εύκολα.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ:
-Βιολογικό παστέλι μελιού
-Βιολογικό μελαμύγδαλο
-Βιολογικό σησαμελοκάρυο
-Βιολογικό μελινδοκάρυδο
-Βιολογικοί χαλβάδες
-Βιολογικό ταχίνι

Το παστέλι είναι συνδεδεμένο με την ελληνική παράδοση από τα πολύ παλιά χρόνια. Υπάρχουν μαρτυρίες από αρχαίους ιστορικούς για το παστέλι της εποχής εκείνης.
 
Οι στρατιώτες έπαιρναν παστέλι στο ταγάρι τους και πολεμούσαν μέρες χωρίς να καταναλώσουν κάτι άλλο, αφού είναι συμπυκνωμένη τροφή, δεν αλλοιώνεται από τη θερμοκρασία, μεταφέρεται εύκολα και προσφέρει εξαιρετική γεύση και πολύ υψηλή θρεπτική αξία.
 
Ο συνδυασμός μελιού - σουσαμιού, προσφέρει υψηλή ενέργεια, πολλά ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, βιταμίνες κ.λπ. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν γνώστες της υγιεινής διατροφής και σε συνδυασμό με την άσκηση μπορούσαν να βρίσκονται σε καλή σωματική και πνευματική κατάσταση.

Το παστέλι λοιπόν υπάρχει στο ελληνικό διαιτολόγιο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στα χρόνια του Χριστιανισμού απετέλεσε βασικό γλύκισμα των περιόδων της νηστείας και όχι μόνο.
 
Γενικά ήταν τροφή προσιτή σε όλο το λαό, γιατί στη χώρα μας τα δύο βασικά συστατικά του (σουσάμι - μέλι) καλλιεργούνται και συλλέγονται εύκολα και είναι αντικείμενο εργασίας μεγάλης μερίδας του αγροτικού πληθυσμού.

Ο τρόπος παρασκευής του είναι πασίγνωστος σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Το βιολογικό παστέλι είναι η αποκορύφωση της ποιότητας, σε συνδυασμό με την παράδοση και τις διατροφικές αξίες του λαού μας.

Αποτελεί εξαιρετική τροφή, όταν κυρίως έχει συστατικά βιολογικής καλλιέργειας (σουσάμι αναποφλοίωτο, πλούσιο δηλαδή σε ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες και μέλι βιολογικής μελισσοκομίας). Αν επίσης γίνουν συνδυασμοί με ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο - καρύδι - σταφίδες κ.λπ.), εμπλουτίζουν τη γεύση και δίνουν πάρα πολλές επιλογές στους καταναλωτές.

Μπορούμε να πούμε λοιπόν, ότι με την πάροδο των χρόνων το παστέλι κατόρθωσε περνώντας από γενιά σε γενιά, να αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα σνακ πολύ υψηλής ενέργειας (energy bar), πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και πολλά άλλα).
 
Αν υπάρχει ο συνδυασμός: βιολογικό - χειροποίητο - παραδοσιακό, καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να καταλαμβάνει σημαντικό μερίδιο στη διατροφή μας και κυρίως στα μικρά παιδιά (για να αποφεύγουμε τη ζάχαρη), εγκύους γυναίκες, αθλητές και γενικά σε όλους όσους θέλουν να τρέφονται Ελληνικά και υγιεινά.

Μέλιμα:
Λ. Βύρωνα 3 Βέροια 591 00
Τηλ.: 23310-77506
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οδηγός αγοράς

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.